Bas-Kappers
Image default
Bedrijven

Relaxed het werkrooster maken met Shiftbase

Beveiliging, facilitair, horeca, hotel, productie, recreatie, Retail, transport en zorg & welzijn: bedrijven in al deze branches maken gebruik van Shiftbase. Dit moderne, multifunctionele pakket is niet alleen populair bij planners, ook personeelsleden zijn enthousiast. Zij hebben dankzij het overzichtelijke dashboard in één keer zicht op alle belangrijke gegevens. Denk aan de laatst gewerkte uren, de diensten voor de komende week / maand, de einddatum van het contract en het laatste bedrijfsnieuws. De widgets op het dashboard zijn aan- en uit te zetten en afzonderlijk af te stemmen per gebruiker. De een wil bijvoorbeeld continu op de hoogte zijn van openstaande vakantiedagen, een ander vindt plus- en min-uren belangrijker. Voor mensen in ploegendienst is een weekrooster handig. Degenen die tijdens kantoortijden werken geven de voorkeur aan een maandrooster. De behaalde omzetten zijn met name interessant voor de directeur en de afdeling financiën.

Een beetje programma heeft tegenwoordig een app, zo ook Shiftbase. De tijdregistratie app is zowel voor Android telefoons als voor de iPhone geschikt. Alle essentiële tools zijn geïntegreerd. Toegangsrechten kun je individueel toekennen. Groot voordeel van de app is dat je -ongeacht waar je bent en hoe laat het is- kunt inloggen. Een kleine aanpassing in het rooster, een akkoord voor een vakantieaanvraag, een laatste check van de nieuwsbrief voordat je ‘m verstuurd: al dit soort werkzaamheden kun je gewoon even tussendoor doen. Het actuele rooster heb je via de app altijd bij de hand. Dit geldt ook voor het aantal gewerkte uren per week, maand en jaar.

Een van de meest intensieve klussen van personeelsadministrateurs is het maken van het rooster. Zeker als er verschillende diensten en dienstverbanden zijn. Het is tegenwoordig meer regel dan uitzondering dat je mensen in vaste dienst hebt (zowel full- als parttimers) en daarnaast uitzendkrachten, payrollers en zzp’ers. Als je binnen de Shiftbase omgeving één keer de geldende afspraken en voorwaarden per arbeidskracht invult, neemt het programma ze voortaan vanzelf over. Is het rooster iedere maand grotendeels gelijk? Je kunt het best een basisversie aanmaken, die voor het hele jaar kopiëren en vervolgens per maand bewerken.