Bas-Kappers
Image default
Bedrijven

De juiste volgorde van gezichtsverzorging

Een crème, cleanser, scrub, peeling. Allemaal termen die u tegenkomt wanneer u zich gaat verdiepen in gezichtsverzorging. Het lijkt een hele hoop, maar als u eenmaal de juiste gezichtsverzorgingsroutine voor u heeft gevonden is het een fluitje van een cent. In deze blog leggen we u de juiste volgorde van gezichtsverzorging uit.

Een goed begin

Een gezichtsverzorgingsroutine begint natuurlijk met het reinigen van de huid. Dit kunt u doen met alleen water, maar u zou hier ook een cleanser voor kunnen gebruiken. Er zijn verschillende type cleansers verkrijgbaar. Voor alle verzorgingsproducten geldt dat u erachter moet komen wat uw huidtype is. Dit kunt u vragen aan uw huidtherapeut. Het reinigen van uw gezicht doet u zowel ’s ochtends als ‘s avonds. Het scrubben van uw huid is een optionele stap en zeker niet iets voor uw dagelijkse gezichtsroutine. U kunt uw dagelijkse gezichtsroutine bijvoorbeeld één keer per week uitbreiden en dan uw gezicht scrubben. Dit is ook het perfecte moment om even een me-time momentje in te plannen en een gezichtsmasker aan te brengen.

Crème en serum

Na het reinigen van uw huid kunt u een crème aanbrengen. Welke soort crème u het beste kunt gebruiken is ook afhankelijk van uw huidtype. Wanneer u wat extra verzorging wilt kunt u kiezen voor een serum. Heeft u een paar zware nachten achter de rug? Een hydraterende oogcrème kan wonderen doen voor uw wallen.

Chemische peeling

Wanneer u veel last heeft van huidproblemen kunt u een chemische peeling laten doen. Bij een chemische peeling worden de bovenste huidlagen opgelost. Hierdoor ontstaat een nieuwe huidlaag. Een chemische peeling geeft u dus een frisse start. Uw huidtherapeut kan u helpen met het bepalen van uw huidtype en meer uitleg geven over de beste huidverzorging voor u. Daarnaast krijgt u uitleg over de nazorg. Zo moet u na een chemische peeling hitte even vermijden.

https://www.syaskinclinic.nl/chemische-peeling/