Bas-Kappers
Image default
Bedrijven

Tips bij het inrichten van je huis

Het inrichten van je huis kan heel leuk zijn, waar je uiteindelijk ook een voldaan gevoel van kan krijgen. Het kan echter ook veel werk zijn en een uitputtende taak. Gelukkig zijn hier daarom een aantal tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van je huis. Zo voelt jouw huis ook daadwerkelijk als jouw huis en zal je extra blij zijn met je nieuw ingerichte plekje. Zo is het maken van een plan erg belangrijk. Je wilt het jezelf natuurlijk niet onnodig moeilijk maken. Dus vooral bij de en aanschaf van grote meubels, zoals een bank,  is het maken van een plan en een logische indeling erg belangrijk. 

 

Meet om fouten te voorkomen

Een onderdeel van het maken van zo’n plan is het opmeten van de ruimtes. Wees hier absoluut slordig in, omdat je niet wilt dat een meubel ineens niet blijkt te passen. Ga bij het meten nauwkeurig te werk en met de kamer van hoekje tot hoekje. Ook het meten van deuropeningen is handig om te doen. Zo weet je of het meubel door de deur heen past. Als je alles hebt gemeten, kan je ook een plattegrond maken. Zo kan je kijken welke meubels te veel of te weinig ruimte innemen. Zo blijkt maar weer: meten is weten. 

 

Goedkoop is duurkoop, vooral bij trends

Het is belangrijk dat je bij het inrichten van je huis ook investeert in kwaliteit. Het zou zonde zijn als je allemaal moeite doet en de meubels die je aanschaffen binnen de kortste keren lelijk worden. Dan moet het hele inrichtingsproces weer opnieuw. Ga dus voor een goede bank, een stevige salontafel, een tafel van een mooi materiaal. Als je iemand bent van de trends, dan kan het zijn dat je liever veel meubels of decoraties voor weinig geld koopt, omdat je snel weer toe bent aan iets nieuws. Dit is echter wat je op de lange termijn meer geld gaat kosten. Een tip: koop goede kwaliteit en tijdloze meubels. 

 

Vergeet niet waar een meubel voor dient

Iets dat aansluit op het kwaliteitsaspect van meubels, is dat je ook de functie ervan goed in je achterhoofd houdt. Zo haal je het meeste plezier uit je nieuwe meubels en ben je niet weer snel op zoek naar wat nieuws. Denk na over hoe je de ruimte die je beschikbaar hebt gaat gebruiken en hoe de meubels hierin passen en kunnen bijdragen aan wat jij nodig hebt in huis. Zo is het bij een kleine woonkamer slim om te kiezen voor meubels die misschien meerdere functies vervullen. Dit kan bijvoorbeeld door een bank te kiezen die je uit elkaar kan halen en op verschillende manieren aan elkaar kan schuiven. 

 

Maak het in jouw smaak 

Natuurlijk moet het inrichten van jouw huis een leuke bezigheid zijn, waar je voldoening uit haalt. Je wilt de kamer binnen lopen en je echt thuis voelen. Je wilt dus een huiselijke sfeer creëren. Dit kan uiteraard door persoonlijke dingen toe te voegen, zoals foto’s, kunst en souvenirs van de vakantie. Daarnaast kan je ook een persoonlijke twist aan je huis geven door je persoonlijke stijl naar voren te laten komen, dit kan bijvoorbeeld met veel kleuren of juist heel minimalistisch. Voor een huiselijke sfeer doen warme kleuren, decoraties, kaarsen, kussentjes of dekentjes op de bank en warme kleuren-lichtbronnen ook veel goeds, waardoor je al snel thuis voelt.