Bas-Kappers
Image default
Bedrijven

De diensten van een stukadoorsbedrijf

Weet jij welke verschillende diensten een Stukadoorsbedrijf – allemaal aanbiedt? Een stukadoor doet namelijk veel meer dan alleen maar stucwerk. Zo kan een stukadoor verschillende klussen in jouw woning uitvoeren. Zo kan een stukadoor de gehele binnenafwerking van jouw muren en plafonds realiseren. Uiteraard vormt stucwerk en pleisterwerk wel de kern van het vakmanschap van de stukadoor. Zo kan er bijvoorbeeld glad stukwerk worden aangebracht voor een mooie strakke afwerking. Ook is decoratief stukwerk een optie. Zo voeg je een creatief element toe aan je muren. Andere belangrijke diensten van een stukadoor zijn sauzen en spachtelputz. We leggen je uit wat deze werkzaamheden inhouden.

 

Het sauzen van muren en plafonds

Heb jij wel eens gehoord van de term sauzen? Het is inmiddels een vrij bekende klus van een stukadoor. Sauzen is in principe het afwerken van een reeds aangebrachte stuclaag. Sauzen is eigenlijk hetzelfde als schilderen, alleen wordt de term ‘sauzen’ gebruikt indien een nieuwe latex verflaag wordt aangebracht op muren en plafonds. Schilderen kan daarentegen op meerdere plekken in huis worden aangebracht. Met sauzen wordt dus de muur of plafond in een door jou gekozen kleur strak en egaal afgewerkt. De bekendste vorm van sauzen is via een latex muurverf. Een andere methode van sauzen is airless spuitwerk. Dit is met name geschikt voor grotere oppervlakten die in één kleur moeten worden afgewerkt.

 

Wat houdt spachtelputz in

Waar het bij sauzen gaat om het aanbrengen van een latex muurverf, is spachtelputz het aanbrengen van een sierpleister op een kunststof basis. Spachtelputz staat bekend om haar mooie en rustige uitstraling. Dit kan onder andere zorgen voor een mooie warme sfeer in huis. Spachtelputz heeft dan ook een korrelstructuur in plaats van een gladde structuur. Spachtelputz kan door de meeste stukadoors worden aangebracht op jouw muren en plafonds in de door jou gewenste kleur. Voordat de stukadoor met deze methode kan starten is het belangrijk dat de muren goed glad zijn gemaakt middels een goede laag pleisterwerk. Ook wordt er een voorstrijkmiddel gebruikt voor het beste resultaat.