Bas-Kappers
Image default
Bedrijven

Zo vind jij de geschikte vakantiewoning

Er zijn allerlei verschillende manieren waarop jij je vakantie kan doorbrengen. Één daarvan is door te verblijven in een stacaravan. Er zijn op de markt allerlei Stacaravans te koop, maar je kan ze ook huren. Vakantie vieren in een stacaravan is een vorm van glamping. Je hebt zo een kampeervakantie, maar hebt toch behoorlijk wat luxe. Stacaravans staan meestal op mooie campings die in de natuur gelegen zijn. Zo heb je direct een activiteit in de buurt, namelijk erop trekken in de bossen. Een stacaravan is dus een goede combinatie tussen comfort en de vrijheid die een camping kan bieden. 

 

Een camping die past bij jou

Wil je wel graag je eigen stacaravan, maar is je budget wat minder kijk dan eens naar een 

Tweedehands stacaravan. Bij een stacaravan heb je ook een typische gevoel van de camping. Je kan kiezen voor een grote of kleine camping. Je kan lekker met de buren kletsen, hebt de voorzieningen die een camping biedt. Als je voor een grote camping gaat heb je zelfs animatieteams die de kinderen kunnen vermaken. Vind je een grote camping  niks, dan kan je ook voor een kleine camping kiezen voor je stacaravan. Je hebt dan misschien wat meer rust en minder mensen om je heen. 

 

Ga een duurzame vakantie tegemoet

Redelijk vergelijkbaar met de stacaravan is een tiny house, ook daarin kan je vakantie vieren. Het goede aan een tiny house ten opzichte van een groter vakantiehuis is dat een tiny house erg duurzaam is. Je water- en energierekening is een stuk kleiner bij zo’n klein huisje. In de winter hoef je namelijk maar een kleine ruimte verwarmen. Ook kan je minder apparaten kwijt die energie verbruiken, waardoor je sowieso minder energie verbruikt. Daarnaast is een tiny house ook vaak in de natuur te vinden. Ze zijn klein, waardoor je wel naar buiten wilt en dus lekker erop uit kan trekken in het natuurgebied om je tiny house heen. 

 

Verzorgd worden in een hotel

Ben je niet zo van de actieve vakanties? Dan kan je beter naar een hotel gaan. In een hotel wordt je verzorgd en kan je meestal minstens twee keer per dag terecht met eten. Hotels verschillen erg in luxe, dus kies een hotel dat past bij jouw budget. Een actieve vakantie kan alsnog vanuit een hotel, maar de kans dat je midden in de natuur een hotel vindt is natuurlijk wat kleiner dan bij een tiny house. Verder ben je wel afhankelijk van het hotelpersoneel. Je kan alleen om bepaalde tijden eten, drinken en in- en uitchecken. Wil je helemaal niks zelf regelen? Ga dan naar een all-inclusive hotel. 

 

Gaan en staan waar je wilt

Wil je je graag over verre afstanden verplaatsen en niet steeds in hotels of huisjes verblijven? Kijk dan eens naar een camper. Campers zijn de mobiliteit zelve. Je kan vertrekken wanneer je wilt en je kan overal heen. Check voordat je ergen heen rijdt wel even of er nog camperplaatsen beschikbaar zijn bij de camping. Met een camper heb je je eigen huisje en auto in één. Een nadeel is, is dat het erg klein is. Vooral als je een wat groter gezin hebt of een gezin met oudere kinderen is een camper niet altijd ideaal. Campers kan je huren, waardoor je nergens aan vastzit.