Bas-Kappers
Image default
Mode en Kleding

Waarom een voedingsbh onmisbaar is.

Waarom een voedingsbh onmisbaar is.

Wanneer jij als vrouw van plan bent om borstvoeding te gaan geven, dan zijn er een aantal verschillende zaken waar je rekening mee moet houden één van die redenen is het dragen van een gemakkelijk bh, zodat jij je kindje overal en altijd kunt voeden wanneer dit nodig is. Een ander punt om rekening mee te houden, is het kolven van je borsten. Dit betekent dat wanneer er teveel melk aanwezig is, je ervoor zorgt dat je het ‘kolft’. Op deze manier maak jij je borsten leeg en kun je de moedermelk alvast opslaan in flesjes. Zo hoef jij dus bijvoorbeeld s nachts niet perse je baby aan de borst te leggen, maar kun je ook gewoon een flesje van de dag ervoor pakken, opwarmen en aan je baby geven. De reden waarom een voedingsbh onmisbaar is, vertellen we je hier.

Gemak

Het grote voordeel van het dragen van een voedingsbh in plaats van bijvoorbeeld een Elomi bikini of normale bh van wacoal, is dat je je kindje een stuk makkelijker kunt voeden. Je kunt bij deze bh namelijk gemakkelijk één cup losklikken, waardoor dus niet je volledige bh uit hoeft. Je kunt je voorstellen, dat dit voor is een openbare ruimte natuurlijk niet heel praktisch is. Mede hierdoor is het advies dus ook om ervoor te zorgen dat vooral wanneer je weggaat, je een voedingsbh draagt. Zo hoef je je geen zorgen te maken of jij je kindje ergens kunt voeden, want met deze bh kan het simpelweg overal. Toch zien we ook vaak dat er wel aparte ruimtes zijn die speciaal bestemd zijn voor het voeden van een kind, maar echt ideaal is het natuurlijk niet.

Extra ondersteuning

Een voedingsbh is een stuk fijner te dragen dan een normale bh. Thuis kun je overigens prima zonder bovenstukje rondlopen, maar in een openbare ruimte is dat natuurlijk niet heel prettig. Doordat je borsten gedurende deze periode wat gevoeliger kunnen zijn, is het dus wel zo prettig om ze wat extra ondersteuning te kunnen bieden. Door een voedingsbh te dragen is dit geen enkel probleem. Doordat deze bh’s zijn gemaakt van een wat dikkere stof, zullen ze automatisch wat extra ondersteuning bieden. Voor de optimale ondersteuning kun je ook nog kiezen voor bijvoorbeeld een bh met push up. Doordat de borsten dan wat extra worden gelift, zorgt het ervoor dat de ondersteuning van je borsten nog wat beter is, dan met een normale voedingsbh.