Bas-Kappers
Image default
Banen en opleidingen

Zo vind je jouw droombaan

Je droombaan vinden. Daarvoor moet je jezelf goed kennen, weten wat je sterke en zwakke punten zijn. Als jij jezelf goed kent en weet wat je leuk vindt kan je op zoek naar vacatures. Zo kom je allerlei banen tegen en zit de juiste voor jou er misschien wel tussen. Je hebt uitzendbureaus waar je veel verschillende vacatures kunt vinden. Deze heb je in veel steden zitten. Zo kom je bijvoorbeeld Vacatures Utrecht en omstreken tegen. Ook online kan je kijken voor vacatures. Dat is tegenwoordig wel erg handig, omdat je je gewoon in kan schrijven bij een site waar veel verschillende vacatures op komen te staan. 

 

Ga slim op zoek 

Je kan ook zelf op zoek naar vacatures. Op de websites van bedrijven en organisaties kan je kijken voor specifieke vacatures die zij aanbieden, in plaats van op een site met vacatures voor verschillende branches en bedrijven. Echter zijn niet alle vacatures die zichtbaar zijn ook alle beschikbare banen die aangeboden worden. Er zijn namelijk ook verborgen vacatures, daarbij worden functies op een andere manier ingevuld. Gelukkig kun je verborgen vacatures zichtbaar maken in jouw voordeel. Zo kom je in kranten, sociale media en op het internet veel vacatures tegen, maar deze zijn zichtbaar voor iedereen. Je hebt dan meer concurrentie, wat ongunstig is als het gaat om je droombaan. 

 

Met het oog op de toekomst

Om massa concurrentie te voorkomen bij zichtbare vacatures, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om verborgen vacatures zichtbaarder voor jezelf te maken. Allereerst is netwerken erg belangrijk. Vraag in jouw sociale netwerk rond of mensen nog wat voor je weten, misschien kom je via via wel jouw droombaan tegen. Wees slim en blijf netwerken, je weet nooit wat de toekomst je brengt en wie je misschien in de toekomst nog wilt opbellen. Het is ook slim om actief te zijn op social media. Dat betekent niet dat je alles moet delen, maar maak bijvoorbeeld professionele accounts voor je werk en houd je linkedin goed up to date.