Bas-Kappers
Image default
Banen en opleidingen

8 tips voor het afnemen van interviews op afstand

human resources

Omdat COVID-19 mensen dwong om vanuit huis te werken – inclusief recruiters – worden interviews op afstand steeds gebruikelijker.

Hoewel de meeste managers eerder hebben deelgenomen aan een of ander type onlinevergaderingen, weten ze niet allemaal hoe ze video-interviews moeten houden. Hier zijn enkele tips om u voor te bereiden en het meeste uit uw gesprek op afstand te halen.

1) Informeer vooraf

Online interviews vereisen enige voorbereiding. Als interviewer dient u vooraf met de kandidaat af te spreken over de details van het interview op afstand. Zoek uit wie als eerste belt, welk online ontmoetingsplatform je gaat gebruiken en vertel de geïnterviewde de namen en titels van andere mensen die mogelijk deelnemen aan het interview. Door de details van de bijeenkomst duidelijk te communiceren, kan de kandidaat zich ontspannen en het hele proces soepeler laten verlopen.

2) Bereid uw techniek voor om crashes te voorkomen

Voer een technische test uit van uw videoconferentieplatform (Skype, Zoom, Google mit, enz.) – ongeveer een dag of zo, zodat u voldoende tijd heeft om het probleem op te lossen als iets niet werkt. Controleer de camera, microfoon en internetverbinding van uw computer en zorg ervoor dat u uw aanmeldingsgegevens weet, vooral als u een app of videoconferentietool lange tijd niet hebt gebruikt. Als u een laptop of tablet gebruikt, controleer dan uw wifi-verbinding en zorg ervoor dat uw apparatuur is opgeladen en klaar voor gebruik.

3) Zorg voor een back-upplan

Wat als, ondanks al uw voorbereidingen, het platform dat u van plan was te gebruiken niet werkt? Zorg ervoor dat u het e-mailadres en telefoonnummer van de kandidaat bij de hand heeft, zodat u hem gemakkelijk kunt bereiken. In dat geval kan het zijn dat u een telefoongesprek krijgt in plaats van een video-interview.

Een ander probleem, vooral als u of een kandidaat thuis werkt, is bandbreedte. Als meerdere mensen tegelijkertijd online zijn in een appartement of huis, kan dit vertragingen of andere problemen met videoconferentietools veroorzaken. Hoewel het niet ideaal is, is een manier om dit probleem op te lossen als het zich voordoet, door de videofunctie uit te schakelen in de app die u tijdens het interview gebruikt. Je kunt nog steeds met elkaar praten op elk platform dat je gebruikt, alleen zonder beeldmateriaal. U kunt ook proberen uw sollicitatiegesprek in te plannen op een moment dat er minder mensen bij u thuis online zijn.

4) Minimaliseer afleidingen

Doen meldingen en chats uit tijdens het interview en plaats een briefje op de deur waarin staat dat je niet ter plaatse bent. Voer geen interviews op afstand af in gebieden met veel verkeer bij u thuis. Probeer ook om beweging tijdens online interviews te verminderen. Als je constant in beweging bent of rondloopt, kan het voor de persoon moeilijk zijn om zich op het gesprek te concentreren.

5) Zie er professioneel uit

Kleed je alsof je naar je werk gaat, zelfs als je thuis bent, en zorg ervoor dat de achtergrond die een kandidaat ziet tijdens een interview op afstand vrij is van afleiding. Bij veel videoconferentietoepassingen kunt u een lege achtergrond instellen.

6) Kom voorbereid

Je hebt een afdruk van het cv van de geïnterviewde en je lijst met vragen. U kunt een paar minuten eerder inloggen, zodat u weet dat de hele techniek werkt en u de tijd neemt wanneer het interview begint.

7) Besteed aandacht aan gezichtsuitdrukkingen en toon

Houd uw stem kalm en duidelijk, maar zorg er ook voor dat u lacht en lacht wanneer dat gepast is, net zoals u dat persoonlijk zou doen. Laat de andere persoon zien dat u bij het gesprek betrokken bent. Denk eraan om tijdens het spreken naar de camera te kijken, niet naar uw eigen beeld of dat van een andere persoon, hoe verleidelijk dat ook mag zijn.

8) Hebben een sterk einde

Als het gesprek op afstand voorbij is, vertel de kandidaat dan wat er daarna in het proces gebeurt en vraag hem of hij nog vragen heeft. Dank u zeker voor uw tijd.

Uiteindelijk vertegenwoordig je je bedrijf in een online interview. Als u weet hoe u effectief video-interviews kunt houden, kunt u kandidaten achterlaten met een positieve kijk op zowel u als uw bedrijf.

work agencies

https://www.globalrecruitment.info/