Bas-Kappers
Image default
Sport

Hier vind je alle informatie over vergoeding voor fysiotherapie

Heb je fysiotherapie nodig, maar weet je niet of deze vergoed wordt? In dit artikel lees je alles over fysiotherapie vergoeding. Zo kom je erachter of fysiotherapie onder jouw zorgverzekering valt en of er een maximale vergoeding geldt. Daarnaast vind je op de Chronische pijn lijst van het CIZ alle aandoeningen die voor fysiotherapie in aanmerking komen. Een afspraak maken bij een fysiotherapeut? Ga naar Yules Fysiotherapie.

Basisverzekering fysiotherapie

Fysiotherapie valt niet altijd onder de basisverzekering. Het is daarom verstandig om na te gaan of fysiotherapie bij jouw zorgverzekeraar vergoed wordt. Als fysiotherapie onder de verzekering valt, is het belangrijk om te weten of er een eigen risico van toepassing is. Dit staat meestal vermeld in de polisvoorwaarden.

Een andere manier waarop fysiotherapie vergoed kan worden, is door het CIZ. Dit is een organisatie die zorg uitkeert aan mensen met een chronische aandoening of beperking. Op de Chronische pijn lijst van het CIZ staan alle aandoeningen waarvoor fysiotherapie vergoed wordt. Als je fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening op de lijst, kun je bij het CIZ een verwijzing aanvragen.

Fysiotherapie kan dus in sommige gevallen vergoed worden, maar er zijn ook gevallen waarin fysiotherapie niet vergoed wordt. Het is daarom belangrijk om van tevoren na te gaan of fysiotherapie voor jou vergoed wordt. Zo voorkom je onaangename verrassingen. Heb je nog vragen over fysiotherapie vergoeding? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar of het CIZ.

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Heb je een aanvullende verzekering? Dan wordt fysiotherapie in veel gevallen ook vergoed. Deze verzekering kan ervoor zorgen dat je tot wel 100% van de behandelingkosten vergoed krijgt. Het is daarom belangrijk om te weten of fysiotherapie onder de aanvullende verzekering valt.

Vaak zijn er wel eigen risico’s van toepassing wanneer je fysiotherapie via een aanvullende verzekering vergoed krijgt. Dit staat meestal vermeld in de polisvoorwaarden. Het is daarom belangrijk om deze goed door te lezen voordat je fysiotherapie aanvraagt.