Bas-Kappers
Image default
Sport

Het Symbiont360 Smart Training System: Uitgebreide lichaamsanalyse en gepersonaliseerde training

Het Symbiont concept biedt een optimale EMS in de sportschool sportervaring in jouw sportschool. Met EMS, of elektrische spierstimulatie, worden de normale spierimpulsen extra versterkt, waardoor je sneller resultaat behaalt. Een training van 2 keer 20 minuten met EMS staat gelijk aan ongeveer 3 tot 4 uur sporten op de ‘ouderwetse’ manier. Het Symbiont concept is geschikt voor diverse bewegingsvormen, zoals yoga, cardio, krachttraining, fitness en revalidatie- of afvaltrajecten. Het EMS sport pak (Tec Suit) en het EMS apparaat (Smart Body Device) zorgen voor een optimale EMS ervaring. Het pak bevat biosensoren die lichaamsfuncties meten en de elektroden in het pak stimuleren de spiergroepen. Het Smart Body Device zorgt voor realtime metingen, evaluatie en coaching. De Symbiont app biedt een overzicht van de gegevens en de mogelijkheid om de training aan te passen. Het Symbiont concept is ontwikkeld door de Duitse fabrikant Schwa-Medico, die al jaren EMS producten levert voor ziekenhuizen, specialisten en thuisgebruik. Het concept heeft al diverse prijzen gewonnen en wordt wereldwijd gebruikt. Neem contact op voor meer informatie en ontdek de voordelen van EMS training met Symbiont.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het Symbiont Smart Training System?

Het Symbiont360 Smart Training System heeft verschillende belangrijke kenmerken die het onderscheiden van andere trainingsystemen. Allereerst maakt het systeem gebruik van bio-elektrische meting van het hele lichaam. Met behulp van 24 meetpunten verdeeld over alle belangrijke spiergroepen, kan een uitgebreide lichaamsanalyse worden gemaakt. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid tot body composition meting, spieractiviteitsmeting, bewegingsanalyse met behulp van versnellingsmeters, hartslagmeting en hartslagvariabiliteit.

Het Symbiont360 Smart Training System biedt ook bio-elektrische trainings- en stimulatieprogramma’s. Het systeem kan aanbevelingen doen voor programma’s op basis van de huidige trainingsgegevens en lichaamsanalyse. Er zijn 7 medisch gevalideerde basisstimulatieprogramma’s beschikbaar, die kunnen worden geoptimaliseerd door de trainee of de trainer om persoonlijke doelen te bereiken. Het systeem maakt gebruik van 24 droge elektroden en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Tot slot biedt het Symbiont360 Smart Training System de mogelijkheid tot verandering van lichaam, houding en bewustzijn. Het systeem motiveert door gedocumenteerd succes en zorgt voor voortdurende aanpassing en afstemming van subjectieve perceptie en objectieve metingen. Het systeem helpt gebruikers een verbeterd begrip van fysiologische processen te krijgen.

Kortom, het Symbiont360 Smart Training System biedt een uitgebreide lichaamsanalyse, trainings- en stimulatieprogramma’s en de mogelijkheid tot verandering en verbetering van het lichaam. Het systeem is ontworpen om gebruikers te helpen hun doelen en dromen te verwezenlijken.

https://www.symbiont360.com/nl