Bas-Kappers
Image default
Electronica en Computers

Draadloos of analoog?

Draadloze bewakingscamera’s zijn populaire beveiligingsgadgets, vooral vanwege hun gemak en probleemloze functies. Er zijn twee basistypes van deze beveiligingscamera, de analoge draadloze en de digitale draadloze camera.

 

De analoge draadloze beveiligingscamera

Dit type maakt gebruik van radiofrequenties bij het verzenden van signalen voor audio en video. In een open ruimte heeft de analoge draadloze camera gewoonlijk een zendbereik van ongeveer 300 voet. Dit zendbereik is echter niet altijd van toepassing vanwege de aanwezigheid van interferentie en obstructies zoals muren, deuren of ramen. Deze obstructies verkleinen het zendbereik tot ongeveer 150 voet.

Een voordeel van het gebruik van dit type beveiligingscamera is dat hij betaalbaar is, in vergelijking met de andere types draadloze camera’s. Ook kunnen signalen (zowel audio als video) van dit type camera door meerdere ontvangers worden opgepikt. Afhankelijk van de situatie kan deze mogelijkheid als een voordeel of als een nadeel worden beschouwd.

Analoge draadloze cameratypes zijn kwetsbaar voor interferentie van andere apparaten, draadloos of niet. Zo zijn bijvoorbeeld magnetrons, draadloze telefoons, routers en videospelconsoles bronnen van interferentie voor de analoge camera’s. Het signaal voor dit type camera is niet veilig, aangezien zowat iedereen in de buurt met een ontvanger met dezelfde bandbreedte het kan oppikken. Een ander nadeel van deze draadloze camera is de gemiddelde tot slechte audio- en videokwaliteit. De kwaliteit van de doorgezonden beelden wordt aanzienlijk aangetast door interferentie.

 

De digitale draadloze beveiligingscamera

Een digitale draadloze camera zendt gecodeerde audio- en videotransmissies uit over frequenties met een hoge bandbreedte (radio). Dit type beveiligingscamera is honderd procent veilig, aangezien buren met radio’s het signaal niet kunnen ontvangen. Digitale draadloze camera’s hebben een relatief groter draadloos bereik in vergelijking met het analoge type. De kwaliteit van audio en video is bij dit type camera ook superieur. Een ander voordeel van het gebruik van dit type camera is dat u meerdere ontvangers kunt koppelen aan één opnameapparaat, zoals een beveiligings-DVR. Omdat deze camera digitale signalen gebruikt, kunt u met deze camera functies en opdrachten verzenden, zoals het in- of uitschakelen van de verlichting.

 

Wat is de beste optie?

Wat de beste optie is, hangt af van het budget en het soort situatie waarvoor de bewakingscamera zal worden gebruikt. Voor gemeenschappen of gebieden die relatief rustig zijn of waar zeer weinig beveiligingswaarschuwingen plaatsvinden en er belangrijkere behoeften zijn dan een dure beveiligingscamera, dan zou een analoge draadloze camera volstaan. Echter, als het gebied of de buurt meer veiligheidsmaatregelen vereist en u zich kunt veroorloven om meer te besteden aan meer technologisch geavanceerde gadgets, dan is een digitale draadloze camera zou de betere optie zijn. Omdat draadloze beveiligingscamera’s zeer nuttige apparatuur zijn, zal elk van deze twee types het geld waard zijn dat je eraan uitgeeft.

 

https://www.securitythuis.nl/

Gerelateerde artikelen

Bij TypeApp ervaar je persoonlijke begeleiding aanwezig van ervaren docenten