Bas-Kappers
Image default
Electronica en Computers

Bij TypeApp ervaar je persoonlijke begeleiding aanwezig van ervaren docenten

Kinderen maken op steeds jongere leeftijd kennis met een computer. Op het basisonderwijs, en dan vooral in de groepen 6,7 en 8, wordt bijna dagelijks gebruik gemaakt van een computer. Kinderen maken huiswerk op een computer en werkstukken worden niet langer geschreven, maar getypt. Het is daarom voor kinderen belangrijk om een goede typevaardigheid te ontwikkelen. Het helpt ze niet alleen om sneller opdrachten af te kunnen ronden, maar ook voor de toekomst is een goede typevaardigheid een groot pluspunt.

 

Je kunt niet van de ene op de andere dag goed typen. Blind typen (en een goede typevaardigheid) moet aangeleerd worden. Dit leer je door het veel te doen. Echter, een goede basis is hierbij heel erg belangrijk. Kinderen leren snel en nemen nieuwe informatie goed in zich op. Ook typen is een vaardigheid die ze zich snel eigen maken. Wil je dat jouw kind goed met een computer leert om te gaan? En dat ze typevaardigheden aanleren? Laat je kind dan een typecursus volgen.

 

Online typecursus kinderen met of zonder begeleiding?

 

 

Je kunt je kind verschillende soorten typecursussen laten volgen. Zo heb je een gratis online typecursus kinderen. Helaas is de kwaliteit hiervan niet altijd heel erg goed. Daarnaast heb je betaalde typecursussen voor kinderen. Je kunt er dan voor kiezen om de cursus online te volgen (met of zonder begeleiding) of klassikaal. Vaak wordt er aangeraden om een typecursus te volgen onder begeleiding. Waarom dit zo belangrijk is, kun je lezen in dit artikel.

 

Waarom begeleiding zo belangrijk is

 

 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je kind oefeningen te laten doen achter de computer om hem of haar op deze manier typevaardigheid aan te leren. Dit zou kunnen werken, maar toch wordt aangeraden om te zorgen voor de juiste begeleiding. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om online of klassikale begeleiding. Wanneer je kind typevaardigheden ontwikkelt onder begeleiding van een ervaren docent, dan heeft dit verschillende voordelen.

 

Als je kind een typecursus volgt onder begeleiding van een ervaren docent, dan zijn de lessen altijd maatwerk. Jouw kind wordt persoonlijk begeleid bij het verbeteren van de typevaardigheden. Als het niet helemaal goed gaat, kan je kind op tijd bijgestuurd worden. Denk bijvoorbeeld aan het corrigeren van fouten. Ook kan een ervaren typecoach je kind meer leren over een juiste houding achter de computer, hoe de vingers gebruikt moeten worden bij het blind typen en hoe het computerscherm gebruikt moet worden. Wanneer je kind alleen leert typen, worden deze belangrijke aspecten vaak vergeten.

 

Sneller leren typen met begeleiding

 

 

Uit de praktijk blijkt dat kinderen die leren typen onder de begeleiding van een ervaren docent, sneller de typevaardigheden onder de knie hebben dan kinderen die op eigen houtje leren typen. Dit zorgt ervoor dat het leren typen voor kinderen veel leuker wordt. Als je kind urenlang achter de computer moet zitten om een goede typevaardigheid te ontwikkelen, dan gaat dit na een tijdje vervelen en haken ze af. Voor een positief resultaat is het dus belangrijk dat je kind het leuk blijft vinden. Nog een bijkomend voordeel; met begeleiding wordt een typediploma veel sneller en vaker behaald. Wil je meer weten over de persoonlijke begeleiding bij een typecursus voor kinderen? Klik dan hier https://typeapp.nl/typecursus-kinderen

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen