Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

Zo creëert u uw droomtuin!

Het ontwerpen van een nieuwe tuin is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt veel meet- en denkwerk. Om dit proces iets eenvoudiger te maken is het leggen van een goede basis heel belangrijk. Wij helpen u in deze blog bij het vormen van deze basis. Dus is het tijd om uw tuin een make-over te geven? Dan tovert u uw achtertuin om tot uw droomtuin met de volgende tips.

 

Meten is weten

Als eerste is het heel handig om een plattegrond van uw tuin te maken. Zo weet u precies de afmetingen en kunt u bepalen wat er in de tuin past. Begin met meten vanuit de gevel van de tuin. Geef op de plattegrond ook het deel van het huis aan dat aan de tuin grenst. Doe dit inclusief de deuren en ramen, deze zijn belangrijk voor de kijk- en looprichting in de tuin.

 

Brainstormsessie

De tuin is een plek waar ieder gezinslid lekker tot rust moet kunnen komen, het is dan ook een plek om heerlijk te genieten van het buiten zijn. Betrek daarom iedereen in het ontwerpproces. Het is een goed idee om samen met iedereen een keer om de tafel te gaan zitten en een brainstormsessie te houden. Tijdens deze sessie krijgt ieder gezinslid een vel papier waar ze hun tuin wensen opschrijven. Niet alles zal in de tuin passen, maar door de verschillende ideeën te combineren, kunt u een tuin ontwerpen waar iedereen blij mee is.

 

Zon en schaduw

In welke richting ligt uw tuin, staat deze op het noorden of juist op het zonnige zuiden? Dit is goed om te bekijken in verband met de stand van de zon overdag. Zo kunt u de juiste plekken uitzoeken om planten en bloemen te plaatsen. Het aantal zonuren dat deze vangen is namelijk essentieel voor hun groei. Ook voor het bepalen van de plek van het terras is de stand van de zon bepalend. Het is fijn om zowel een zitplek in de zon, als in de schaduw te hebben.   

 

Tuinvloeren

Er zijn verschillende opties als het gaat om tuinvloeren. Voor terrassen en paden wordt vaak verharding gebruikt. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld beton, stenen, grind en hout. De soort bestrating die u kiest is bepalend voor de sfeer die u in uw tuin krijgt. Verdiep u daarom in alle opties die mogelijk zijn en kijk wat u het liefst in uw tuin heeft.

 

Het egaliseren van de tuin

Als u uw ontwerp helemaal klaar heeft, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is belangrijk om de tuin te egaliseren, zodat u een mooie basis heeft om mee te werken. Het egaliseren van de tuin kunt u doen met behulp van een strakvlak egalisatieschuif. Dit is een handige tool om het zware afreiwerk te verlichten.

https://www.visserenvisser.nl/