Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

Ziektes die vaak voorkomen bij honden

Net als dat mensen soms ziek worden, kan dit uiteraard ook voorkomen bij uw trouwe viervoeter. En omdat een hond lastig kan vertellen waar hij last van heeft is het erg belangrijk om goed op zijn gedrag te letten. Eet uw hond zijn bakje leeg en hoe ziet de ontlasting eruit? Als u twijfels heeft over hoe uw hond zich gedraagt en vermoedens hebben dat deze wat onder de leden heeft, lees dan snel verder! Wij zetten namelijk de meest voorkomende ziektes en klachten bij honden op een rijtje.

Infectie

Een van de meest voorkomende infecties bij de hond is hondsdolheid. Deze infectie kan het centrale zenuwstel aantasten en is zeer besmettelijk. Ook kan deze infectie eenvoudig overgebracht worden van hond op mens via speeksel. De infectie uit zich door watervrees, hallucinaties en verlamming van de spieren.

Anaalklieren

Anaalklieren van de hond kunnen verstopt raken. Normaliter worden deze geleegd door passerende ontlasting, maar in het geval van zachtere ontlasting kan het zijn dat de klieren niet goed geleegd worden en verstopt raken. Wanneer uw hond likt aan kont, gaat sleeen of wanneer deze moeilijkheden ervaart met het doen van zijn behoefte kan het zijn dat uw hond last heeft van verstopte anaalklieren. 

Parvo

Parvo is een zeer besmettelijke ziekte die onder honden snel wordt verspreid middels de ontlasting en/of het braaksel. Het virus komt vooral voor bij jonge honden, maar kan ook oudere honden treffen. Uw hond zal last hebben van een verminderde eetlust, gevolgd door braken en waterdunne bloederige diarree. Daarnaast kan dit tot gevolg hebben dat uw hond uitdroogt en hoge koorts krijgt.

Braken en koorts?

Wanneer uw hond last heeft van braken, diarree, koorts en een verminderde eetlust kan het zijn dat uw hond de ziekte van Weil heeft. Deze wordt opgelopen door zwemmen in stilstaand en warm water of modder. De bacterie die deze ziekte veroorzaakt heet de Leptospira bacterie en kan rechtstreeks via de huid of via een wond worden opgenomen.

Droge hoest

Heeft uw hond last van een harde droge hoest, koorts, verminderde eetlust en gedraagt hij zich wat slomer? Dan bestaat de kans dat uw hond last heeft van kennelhoest. Dit komt vooral voor bij honden met een minder goede weerstand en wordt veroorzaakt door meerdere bacteriën en virussen. Bij deze zeer besmettelijke infectie worden de voorste luchtwegen aangetast. Meer informatie is beschikbaar op de website van Bellfor.

 

https://nl.bellfor.info/