Bas-Kappers
Image default
Beauty en verzorging

Welk gereedschap gebruikt een kapper?

Als je langs gaat bij een kapper, dan zit je een poosje in de stoel en gebruikt de kapper allemaal verschillende gereedschappen om jouw haar weer te laten stralen. Maar wat voor tools gebruikt een kapper nou om jouw haar goed te kunnen knippen en verzorgen? In deze blog ga ik jou vertellen welk gereedschap een kapper dus gebruikt tijdens een  knipbeurt.

Een schaar

Dit is natuurlijk logisch, maar uiteraard wel noodzakelijk voor het knippen van haar. Een kapper zonder een paar goede kappersscharen kan zichzelf natuurlijk geen kapper noemen. Een goede kapper heeft verschillende scharen in zijn/haar assortiment zitten. Om haar te knippen heb je een knipschaar nodig. Knipscharen zijn te herkennen aan de twee snijbladen zonder een grove vertanding.

Als je het haar wilt uitdunnen is het gebruikelijk om er een coupeschaar bij te pakken. Deze schaar is te herkennen aan één snijblad zonder grove vertanding. Hoe meer tanden deze schaar heeft hoe minder het haar wordt uitgedund. Als je je haar flink wilt uitdunnen zal de kapper dus een schaar met minder tanden gebruiken.

Een Föhn

Een kapper gebruikt ook vaak een föhn. Een föhn wordt gebruikt om je haar te drogen nadat de kapper het nat heeft gemaakt, om volume in het haar te creëren en tot slot om de losse haren van jouw af te blazen. Een snelle tip van Ron Hairstudio, de kapper in Amsterdam: Als je thuis een föhn hebt, föhn je haar dan eens met koude lucht. Van warme lucht gaat je haar namelijk pluizen en verliest het glans, met koude lucht is dit niet het geval en blijft je haar moot glanzen.

Tondeuse of een trimmer

Als je als man of vrouw een kort kapsel wilt nemen, dan zal de kapper een trimmer of tondeuse inschakelen om de klus te klaren. Een tondeuse wordt gebruikt om grote stukken te millimeteren of korter te maken, terwijl een trimmer gemaakt is voor het kleine precieze werk zoals lijnen en contouren creëren.

Reinigende en verzorgende haarproducten

Nadat er geknipt, gesneden en geschoren is, is het essentieel om het af te sluiten met een aantal kwalitatief hoogwaardige haarproducten. Deze producten voeden, verzorgen en maken jouw haar schoon.

Waar moet ik naar de kapper?

Ga eens langs bij Ron Hairstudio. Dit is een kapper in Amsterdam, die jouw advies kan geven over jouw haar en je ook kan knippen. Ron heeft alle tools en kennis tot zijn beschikking om jouw haar er goed uit te laten zien.