Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

Tips voor snowboard onderhoud voor meer snelheid

Sneller en langer glijden met je snowboard

Stel je bent een snelheidsfreak! Je wilt super snel van de berg af razen… in ieder geval sneller dan je vrienden natuurlijk. Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, in 1e instantie heb je natuurlijk de juiste kills en snowboard nodig. Maar als het je snowboard niet meer goed glijdt over het sneeuw, dan is het misschien tijd om je board goed te waxen. Bij Sideways Sports weten we alles over snowboards en BMX. Dus lees gauw verder als je tips wilt hebben over het waxen van je snowboard.

De structuur van je base van je snowboard

Het is geen rockerscience. Maar als je met je snowboard over het sneeuw gaat ontstaat er frictie. Deze frictie bestaat uit een superdun laagje water ( sneeuw is ijs, dus water ). Wat je wilt is natuurlijk dat het water zo soepel en goed mogelijk afgevoerd wordt zodat de frictie verminderd wordt. De structuur van je base doet precies dat en als de structuur minder wordt of verdwijnt dan kun je minder goed water afvoeren en dus ontstaat er méér frictie. Probleem? Nee, de structuur kun je laten herstellen met goed snowboard onderhoud bij Sideways Sports in Nijverdal.

Tijd om je snowboard te waxen

De erste belangrijke tip: wax je snowboard met enig regelmaat, zodat je waterafvoer goed blijft en het ook niet gaat bevriezen aan je snowboard. De beste manier om dit te doen is om je snowboard in de hot wax te zetten. De wax smelt als het ware tot in de diepe structuur van je base. Voor een goed resultaat adviseren wij om meerdere lagen wax aan te brengen.

Het aanbrengen gebeurd met een Hot Iron wax strijkijzer. Deze is te bestellen in onze webshop. Het waxen van je snowboard kun je laten doen door en machine. Echter, dit proces zorgt vaak niet voor het gewenste resultaat omdat een machine niet zo goed gegrond waxt dan dat je het zelf met hand zou doen. Vaak zie je dat de wax al naar een paar dagen verdwijnt en daarmee ook je glijweerstand. Gevolg, je hebt geen snelheid meer 🙁

Zelf je snowboard waxen: waarom niet!

Door gewoon lekker zelf bezig te gaan met het waxen van je snowboard leer je je eigen board ook beter kennen. Zoek je tips of advies, dan helpen we je bij Sideways Sports graag. In onze webshop én winkel vind je een groot collectie wax- en slijpartikelen van Holmenkol en One Ball. Topmerken als het gaat om snowboard onderhoud. Kom langs in onze showroom in Nijverdal of neem contact met ons via de whatsapp chat of facebook messenger.

Waarom bestellen bij Sideways Sports?

Zoek je specialisten op het gebied van snowboard en bmx? Zoek niet verder, want het team van Sideways Sports is door-en-door fanatiek en kent alle ins- en outs over beide sporten. Daarom kunnen we uitstekend persoonlijk advies geven in aankoop, onderhoud en reparatie. We zijn een toegewijd team bij wie je profiteert van:

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Groot showroom met veel demo en producten op voorraad
  • Ruim assortiment van de beste snowboard, ski en BMX merken
  • Niet tevreden? Binnen 14 dagen kosteloos retour mogelijk
  • Vandaag voor 17.00u besteld, morgen in huis

Ontdek de nieuwe 2020 collectie van Bataleon Snowboardshttps://sidewayssports.nl