Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen zwemvesten en reddingsvesten

Bent u fan van varen? Dan staat veiligheid uiteraard voor op! Om deze veiligheid te kunnen waarborgen zijn zwemvesten en reddingsvesten erg belangrijk. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? En wanneer kiest u een zwemvest en wanneer een reddingsvest? U leest het in deze blog!

 

Het verschil
Het verschil tussen reddingsvesten en zwemvesten zit voornamelijk in de kraag. Een reddingsvest heeft namelijk altijd een kraag. Deze kraag zorgt er voor dat u altijd met het hoofd boven water blijft en op uw rug wordt gedraaid.

 

Zwemvesten

Een zwemvest is een drijfhulpmiddel. Ze worden vooral gebruikt tijdens het watersporten. In tegenstelling tot reddingsvesten, is het bij het dragen van zwemvesten dus van belang dat de drager kan blijven zwemmen, ondanks het dragen van een zwemvest. 

 

Reddingsvesten

Reddingsvesten hebben dus altijd een kraag. De reddingsvesten zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee varianten, namelijk een vaststof vest in de standaard kleur van oranje/geel en de automatische reddingsvesten. Een automatisch reddingsvest biedt meer draagcomfort ten opzichte van een vaststof vest. Dat komt vooral omdat het vest zich pas opblaast wanneer de CO2 patroon in het vest wordt geactiveerd. De automatische reddingsvesten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. 

 

Zwem- en reddingsvesten van Boottotaal

Zwemvesten worden veel gebruikt tijdens het zeilen, kanovaren, waterskiën, op een funtube, op de waterscooter, surfen en tijdens het suppen. Zwem- en reddingsvesten kunt u tegenwoordig ook gemakkelijk online aanschaffen. Bijvoorbeeld op de website van Boottotaal vindt u alle benodigdheden om veilig te kunnen varen. De zwemvesten zijn van verschillende materialen gemaakt. Zo zijn er de standaard nylon vesten, maar ook hebben we de neopreen zwemvesten. De neopreen variant sluit beter om het lichaam, is sneller droog en heeft een beter draagcomfort. Zwemvesten zijn er voor verschillende (lichaams)gewichtsklassen, maar ook universeel. Ze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Schaf nu ook gemakkelijk en snel zwem- of reddingsvesten aan bij Boottotaal. Boottotaal verzekert u van een snelle verzending en optimale garantie. Heeft u vragen over het kiezen van het juiste zwemvest of reddingsvest? Vraag het de specialisten van Boottotaal gerust. Zij helpen u graag bij uw zoektocht naar de juiste zwemvesten en reddingsvesten!

 

https://www.bas-kappers.nl/