Bas-Kappers
Image default
Auto's en Motoren

Op weg naar de toekomst: Een diepgaande blik op BMW's elektrische modellen en laadcapaciteit

BMW is al jaren een bekende naam in de auto-industrie en heeft zich ook toegewijd aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen. In dit artikel zullen we verschillende BMW-modellen bekijken en hun laadcapaciteit bespreken, evenals de bijbehorende laadkabels.

BMW i3

De BMW i3 is de eerste volledig elektrische auto van BMW en is een compacte stadsauto met een actieradius van ongeveer 310 kilometer. De i3 heeft een laadcapaciteit van 11 kW en kan binnen 3 uur volledig worden opgeladen met een BMW i Wallbox. Met een snellaadstation kan de accu in slechts 42 minuten worden opgeladen tot 80%.

BMW iX3

De BMW iX3 is de eerste volledig elektrische SUV van BMW en heeft een actieradius van ongeveer 460 kilometer. De iX3 heeft een laadcapaciteit van 11 kW en kan in ongeveer 6 uur volledig worden opgeladen met een BMW i Wallbox. Met een snellaadstation kan de accu in ongeveer 34 minuten worden opgeladen tot 80%.

BMW i4

De BMW i4 is een elektrische sedan met een sportief design en een actieradius van ongeveer 590 kilometer. De i4 heeft een laadcapaciteit van 11 kW en kan in ongeveer 8 uur volledig worden opgeladen met een BMW i Wallbox. Met een snellaadstation kan de accu in ongeveer 31 minuten worden opgeladen tot 80%.

BMW iX

De BMW iX is de nieuwste volledig elektrische SUV van BMW en heeft een actieradius van ongeveer 600 kilometer. De iX heeft een laadcapaciteit van 200 kW en kan in slechts 40 minuten worden opgeladen tot 80% bij een snellaadstation.

Laadkabels

Het is belangrijk om voor jouw model de juiste BMW laadkabel te gebruiken, waaronder Type 1 en Type 2 kabels voor AC-laden en CCS-kabels voor DC-laden. Het is belangrijk om de juiste laadkabel te kiezen die past bij uw BMW-model en laadbehoeften. Het is ook belangrijk om te controleren of de laadkabel compatibel is met het laadstation waar u gebruik van maakt.

BMW biedt een breed scala aan elektrische modellen met verschillende laadcapaciteit en laadsnelheden. De laadcapaciteit varieert van 3,7kW AC tot 11 kW AC evenals snellaad capaciteit tot 200 kW DC, afhankelijk van het model. BMW biedt ook verschillende soorten laadkabels aan om het opladen van uw elektrische BMW zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Het is belangrijk om de juiste laadkabel te kiezen die past bij uw BMW-model en laadbehoeften. Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen is BMW een belangrijke speler in de overgang naar schone, duurzame mobiliteit.