Bas-Kappers
Image default
Financieel

Microsoft Outlook is een essentiële vaardigheid voor Executive Assistant in Nederland

Er zijn op dit moment ontzettend veel executive assistenten actief in ons land. Voor deze groep mensen is het van groot belang om hun kennis altijd weer bij te schaven. Dit geldt niet alleen voor de algemene kennis, maar ook voor het begrijpen van technische programma’s. Zo doen de executive assistenten er verstandig aan om een Outlook cursus te volgen. Wat is nu het belang van de beste Outlook of Word Cursussen? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen, we laten het allemaal zien!

  • Je bent in staat om gebruik te maken van Active Directory

Veel executive assistenten maken gebruik van Active Directory. De authenticatie van Active Directory strekt zich uit tot Exchange. Dat betekent dat een gebruiker zich gewoon kan aanmelden op een computer, Outlook kan starten en haar Active Directory-gegevens worden doorgegeven aan de Exchange-server. Dit kan zonder dat je je apart aan hoeft te melden. Aangezien het e-mailadres is opgeslagen in Active Directory, hoeft een gebruiker die informatie niet eens in te voeren als hij zich via Active Directory verifieert. Outlook zoekt automatisch het juiste e-mailadres uit om je aan te melden.

  • Je kunt een groot scala aan taken verrichten

Outlook messaging is niet beperkt tot louter e-mail. Bedrijven kunnen bepaalde flow processen opzetten voor functies zoals online stemmen. Als een groep bijvoorbeeld wil beslissen over een locatie voor een feestelijke lunch, kan de coördinator een bericht sturen met verschillende opties. Ontvangers hoeven alleen maar op een stemknop in het e-mailbericht te klikken om hun reacties te versturen. Met de formulierenfunctie van Outlook kunnen bijvoorbeeld verzoeken om verlof automatisch naar de goedkeurders worden doorgestuurd, waarna het antwoord naar de gebruiker wordt teruggestuurd. Dit maakt een Outlook of Word cursus zo gek nog niet.

Door deze voordelen is het volgen van Outlook cursussen dé keuze om te maken. Door middel van deze cursussen weet je zeker dat je altijd weer op de hoogte kunt blijven van de laatste ontwikkelingen en dat je over de nodige vaardigheden beschikt voor dit handige programma.