Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

De prachtige Rode beuk: Elk seizoen genieten

De rode beuk is een boomsoort die bekend staat om zijn prachtige roodbruine bladeren, maar deze bladeren hebben niet het gehele jaar door diezelfde roodbruine kleur. De boom is zeer geliefd onder tuinliefhebbers, vooral omdat hij elk seizoen weer een andere uitstraling heeft.

Rode beuk in de lente, een opvallende verschijning

Net zoals elke andere boom krijgt de rode beuk in de lente weer jonge bladeren. Deze bladeren hebben eerst een lichtgroene kleur en veranderen later naar de kenmerkende roodbruine kleur, de frisse, jonge bladeren maken de boom een opvallende verschijning.

Zomer, de Rode beuk als beschutting en verkoeling

Tijdens de hete zomerdagen verlang je af en toe naar een stukje schaduw. In de zomer dient de rode beuk als beschutting en zorgt het voor verkoeling. De dichte bladerkroon creëert een aangenaam schaduwplekje. De kleur van de bladeren is roodbruin in de zomermaanden, dit geeft een prachtig contrast met de groene bladeren van de andere bomen.

De kleurenpracht van de Rode beuk in de herfst

De mooiste periode van de rode beuk is de herfstperiode, de boom verandert de omgeving in een waar kleurenspektakel. De bladeren krijgen een prachtige dieprode kleur en vormen samen met de andere bomen een heel mooi plaatje.

Winter, het silhouet van de Rode beuk

Zelfs in de winterperiode behoudt de rode beuk zijn bladeren, deze verkleuren naar bruin maar blijft zo wel de beschutting houden. Die beschutting zorgt ervoor dat de rode beuk een schuilplaats biedt voor veel diertjes in de winterperiode.

De rode beuk is een prachtige boom die in alle seizoenen zijn ware schoonheid toont, van de nieuwe lentebladeren tot de kleurrijke herfstbladeren. Elk seizoen geeft de boom weer een nieuwe uitstraling aan jouw tuin. Als je overweegt om een boom in je tuin te nemen, overweeg dan zeker de rode beuk. Perfect voor elke tuin!

 

https://www.brienissen.nl/content/79-rode-beuk