Bas-Kappers
Image default
Beauty en verzorging

De nieuwste techniek op gebied van ontharen

Er zijn veel manieren om van je ongewenste lichaamshaar af te komen en nieuwe IPL Utrecht is een van de nieuwste technieken om veilig en langdurig te ontharen.. Maar wat is IPL ontharen en hoe werkt het precies? En is het ook voor jou geschikt?

Wat is IPL Utrecht?

IPL staat voor Intense Pulsed Light; een behandeling waarbij lichtpulsen op de huid worden toegepast. Deze lichtenergie wordt door het melanine (pigment) in het haar en de haarwortel geabsorbeerd en omgezet in warmte. Bij professionele IPL-behandelingen, zoals in de salon, wordt het haarzakje hierdoor vernietigd, waardoor de haar niet mee terugkeert. De haargroeicyclus bestaat uit verschillende fasen. IPL Utrecht is effectief als de haar zich in de groeifase bevindt. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in deze fase. Na deze eerste reeks tweewekelijkse behandelingen zijn vrijwel alle haarzakjes naar de rustfase gebracht. Als je de IPL Utrecht daarna regelmatig herhaalt blijft de haargroei weg. Het resultaat: tot wel twee maanden een zijdezachte huid.

Voor wie is IPL Utrecht geschikt?

IPL Utrecht is effectief, eenvoudig en veilig toe te passen op een grote verscheidenheid aan haar- en huidtypes. De hoeveelheid pigment in de haren en in de huid zijn belangrijke factoren voor een optimale behandeling. Hoe groter het contrast tussen haarkleur en huidskleur, des te beter het licht wordt geabsorbeerd en des te beter het resultaat. IPL Utrecht werkt op natuurlijk donkerblonde, bruine en zwarte haartjes en op huidskleuren die variëren van licht naar donkerbruin. IPL- behandelingen kunnen niet worden toegepast om witte, grijze, lichtblonde of rode haartjes te behandelen en zijn niet geschikt voor een zeer donkere huid. IPL Utrecht is een zachte en effectieve manier om ongewenst haar tot wel twee maanden te verwijderen, op een lichtintensiteit die voor jou prettig is en goed werkt. Ongewenste haargroei behoort tot het verleden.