Bas-Kappers
Image default
Dienstverlening

Certificaten en vergunningen van Frigo Group voor opslag en behandeling van diepvriesproducten

Bent u benieuwd naar de certificaten en vergunningen waar Frigo Group over beschikt en hoe zij diepvriesproducten opslaan en behandelen? In dit artikel ontdekt u welke certificaten en vergunningen zij hebben en hoe zij ervoor zorgen dat de producten onder optimale omstandigheden worden bewaard. Daarnaast komt u ook te weten wat de specialiteit van Frigo Group is op het gebied van transport. Lees verder om meer te weten te komen over dit ervaren bedrijf en hun uitgebreide dienstverlening.

Wat zijn de certificaten en vergunningen waar Frigo Group over beschikt? 

Frigo Group beschikt over verschillende certificaten en vergunningen om diepvriesproducten op te slaan en te behandelen. Zo hebben ze de certificaten IFS Logistics en Skal en de vergunningen Douanevergunning Entrepot C en Vergunningen voor vlees: K en B. Deze certificaten en vergunningen tonen aan dat Frigo Group voldoet aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidsnormen voor het opslaan en behandelen van diepvriesproducten.

Hoe worden de diepvriesproducten opgeslagen en behandeld?

De diepvriesproducten worden opgeslagen bij een constante temperatuur, die dag en nacht wordt geregistreerd. Mocht er een storing optreden, dan wordt deze direct verholpen door de technische staf van Frigo Group. De producten worden ontvangen op pallets die zijn opgebouwd uit kratten of dozen. Deze pallets worden direct in de vriestunnel geplaatst, waar ze binnen 24 uur een temperatuur van -24 graden bereiken. Vervolgens worden de pallets voorzien van wikkelfolie en gewogen bij binnenkomst. Het gewicht en de productspecificaties worden geprint op een SSCC-label en op het wikkelfolie geplakt.

Frigo Group regelt ook het vleestransport naar de eindbestemming. Ze hebben ervaring met het leveren van vlees aan complexe exportbestemmingen zoals China en Hongkong. Hun medewerkers weten precies welke exportcertificaten er nodig zijn om een vlekkeloze levering te garanderen.

Wat is de specialiteit van Frigo Group op het gebied van transport?

De specialiteit van Frigo Group op het gebied van transport is palletvervoer. Ze bieden een efficiënte manier van distributie voor goederen op pallets, zowel droge goederen als diepvriesproducten. Frigo Group regelt het palletvervoer van A tot Z, waarbij ze maatwerkoplossingen kunnen bieden vanuit hun warehouse of vrieshuis. Ze kunnen orderpicken voor de samenstelling van bonte pallets en leveren uit op palletniveau, doosniveau of consumenteneenheid. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in groupage richting Benelux, Spanje en Duitsland, waarbij ze pallets bundelen naar groothandels of distributiecentra om lagere kosten te kunnen bieden. Frigo Group maakt gebruik van hun eigen vrachtwagens en Nederlandstalige chauffeurs, en werkt soms met vaste ‘preferred suppliers’ die precies weten aan welke eisen de goederen moeten voldoen.

https://www.frigogroup.com/nl