Bas-Kappers
Image default
Dienstverlening

Tekenen die aangeven dat uw huis opnieuw moet worden bedraad

Is uw woning ouder dan 50 jaar, dan is dat alleen al voldoende reden om wat herbedrading te doen en gebruik te maken van de diensten van elektricien Helmond. De kans is groot dat je aluminium bedrading hebt, die decennia geleden erg populair was. Vijf decennia geleden was de technologie om koper te ontginnen niet beschikbaar, waardoor koper erg duur was en aluminium een ​​beter betaalbare optie was. Aluminium bedrading is echter zeer gevoelig voor elektrische problemen dan koper. Het is gevoeliger voor oververhitting, daarom zijn de meest voorkomende tekenen van defecte bedrading met aluminium een ​​verbrande geur. Laten we nu eens kijken naar enkele van de tekenen die erop kunnen wijzen dat uw huis opnieuw moet worden bedraad.

Sissende geluiden en brandende geuren

Sommige tekenen van defecte bedrading zijn geen rocket science; je moet gewoon meer op je zintuigen vertrouwen, met name horen en ruiken. In bepaalde gevallen kunt u het elektrische probleem misschien niet zien, maar u kunt het zeker ruiken of horen.

De sissende of zoemende geluiden zijn ook tekenen van defecte bedrading. Een losse draad of een storing in het circuit kan trillingen veroorzaken, vandaar het zoemende geluid. Sissende geluiden kunnen soms gepaard gaan met af en toe vonken. Dit kan ook gebeuren door gerafelde of losse draden in het circuit. Wanneer deze problemen zich voordoen in de buurt van een stopcontact, zullen de resulterende vonken het plastic zeker verbranden, wat dan zal resulteren in een zeer ongebruikelijke geur. Soms kan dit in de muur gebeuren en brandt de vonkende draad de behuizing binnen die muur. Als dit soort geur in uw huis aanhoudt, heeft u waarschijnlijk problemen met de bedrading.

Frequent doorgebrande zekeringen en geactiveerde stroomonderbrekers

Als u merkt dat uw zekeringen vaak doorslaan of uw stroomonderbrekers zijn geactiveerd, zijn dit tekenen dat u een defecte bedrading heeft. Wanneer een circuit de stroomsterkte overschrijdt die het aankan, schakelt het uit als veiligheidsmaatregel. Het is zo ontworpen dat de voeding wordt uitgeschakeld om oververhitting te voorkomen. Soms kan een uitgeschakelde stroomonderbreker eenvoudigweg betekenen dat er een probleem is met een bepaald apparaat, maar als dit te vaak gebeurt, kan dit een teken zijn dat uw huis opnieuw moet worden bedraad, of dat u op zijn minst uw elektrische paneel moet vervangen. Dit geldt ook voor doorgebrande zekeringen, die ook aangeven dat uw circuit mogelijk overbelast is. Aangezien zowel zekeringen als stroomonderbrekers dezelfde functie hebben, namelijk het voorkomen van gevaarlijke spanningspieken die elektrische branden kunnen veroorzaken; wanneer ze constant defect zijn, is het misschien tijd om uw huis opnieuw te bedraden.