Bas-Kappers
Image default
Dienstverlening

Bewezen en veilige pijnbestrijding van MaMMaTENS

Naar de werking van tens bij zwangere vrouwen en jonge moeders is veel onderzoek gedaan. Klachten als lage rugpijn, zware benen en misselijkheid kunnen aanzienlijk afnemen door de aangename sensatie die de elektrodepleisters afgeven. Een onderzoek uit 2014 door

Ligia de Sousa, Flávia A. Gomes-Sponholz en Ana Márcia S. Nakano van het College of Nursing van de University of São Paulo in Brazilië geeft onder meer de volgende conclusie. Vrouwen die na de geboorte borstvoeding geven en last hebben van pijn in de baarmoeder (tijdens het geven van borstvoeding kan de baarmoeder samentrekken) ervaren significante pijnvermindering. Het onderzoek werd gedaan onder twee groepen vrouwen. De deelnemers van de ene groep kregen – terwijl ze 40 minuten lang borstvoeding gaven – tens-elektroden opgeplakt. De andere groep gaf borstvoeding zonder tens. Heb jij interesse om een tens apparaat voor bevalling te huren en wil je je eerst verdiepen in de werking ervan? Op www. mamatens.nlvind je samenvattingen van veel meer studies die de afgelopen jaren zijn verricht.

Tens apparaat binnen 1 tot 3 dagen leverbaar

Op genoemde website staan ook verschillende tens apparaten beschreven. Ze zijn allemaal binnen één tot drie dagen leverbaar. Inderdaad een tens kopen duurt helemaal niet lang! Extra informatie over de tens van jouw voorkeur kun je via het online contactformulier aanvragen. Je kunt daarin al je vragen stellen en krijgt zo snel mogelijk antwoord. Een aantal Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben in hun aanvullende verzekeringspakketten een tens-vergoeding opgenomen. Bij Avero Achmea, OZF, Pro Life en Zilveren Kruis is het mogelijk via MaMMaTENS te declareren. Je stuurt een brief van je huisarts of gynaecoloog naar MaMMaTENS, met daarin beschreven dat jij het tens-apparaat gebruikt. Bij onder meer de Amersfoortse, Ditzo en Eno kun je zelf een declaratie insturen. Ben je verzekerd bij Ohra of Delta Lloyd? Je moet van te voren toestemming vragen. Kom je in aanmerking voor vergoeding dan betreft het de huurprijs van een tens voor zes weken. De volgende verzekeraars geven geen vergoeding voor Tens-gebruik: Aevitae, CZ, DSW, FBTO, Interpolis, Menzis, PNO, Stad Holland, Univé, VGZ en Zorg & Zekerheid. NB dit zijn gegevens over 2021, volgend jaar kan een en ander veranderen.

 

https://www.mammatens.nl/