Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

Zorgverzekering student: waar moet je op letten?

Vanaf dat je de 18 jaar hebt bereikt moet je een eigen zorgverzekering hebben. Voor die tijd was je nog aangesloten bij je ouders of verzorgers. Een zorgverzekering is verplicht voor jong en oud. Toch zijn er een aantal dingen waar je als student beter wel op kan letten. 

 

Verschil zorgverzekering student

Als student zit je in een hele andere levensfase dan bijvoorbeeld iemand die net vader of moeder is geworden. Je bent met hele andere dingen bezig. Een zorgverzekering voor studenten is dan ook vaak goedkoper omdat je nog jong en fit bent. De kansen dat je veel zorg nodig gaat hebben op korte termijn is een stuk kleiner dan bij een wat ouder iemand. 

 

De juiste zorgverzekering

Iets waar je als student op kan letten is dat je je niet onder- of oververzekerd. Zorg ervoor dat je goed voor jezelf inschat welke zorg je nodig gaat hebben. Als je naast je studie bijvoorbeeld nog voetbalt, kijk dan in hoeverre je bent verzekerd voor fysiotherapie. Ook kun je kijken naar je eigen risico. Heb je een goede gezondheid en heb je een klein spaarpotje om een tegenvaller op te vangen? Met een hoger eigen risico betaal je een lagere premie. 

 

Goedkopere zorgverzekering

Bepaalde zorgverzekeraars geven korting aan studenten. Ze hebben dan bijvoorbeeld een pakket samengesteld die past bij studenten. Kijk wel altijd goed in hoeverre de zorg vergoed wordt die jij denkt nodig te hebben. Verder is er ook altijd zorgtoeslag aan te vragen als je te weinig verdiend. 

 

Zorgverzekering student vergelijken

Meer informatie over zorgverzekering voor studenten vind je op Verzekering.nl. Hier kun je ook meteen zorgverzekeringen vergelijken. Zo kun je voor jezelf de best passende zorgverzekering uitkiezen die het beste past bij jouw levensstijl.  

https://www.verzekering.nl/