Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

Waaruit bestaat de e-liquid voor je e-sigaret?

Je zult vast wel weten dat je voor e-sigaretten de keuze hebt uit verschillende smaken, de zogeheten e-liquids. Deze vloeistof geeft smaak aan je e-sigaret en zorgt voor de damp die je produceert en inhaleert. De overheid heeft strenge eisen gesteld aan het proces, de bestanddelen en de samenstelling van de e-liquid. Hierdoor weet je zeker dat het product helemaal veilig is. De hoofbestandsdelen van een e-liquid zijn PG en VG. Daarnaast zitten er ook aroma’s en gedestilleerd water in. Of u nicotine wil toevoegen kun je zelf bepalen, ook het nicotinegehalte kun je vervolgens kiezen. 

Wat je moet weten over de e-liquid

In je e-sigaret zit een verdampsysteem dat je e-liquid omzet naar de damp die je inhaleert. Dit proces wordt geleid door de coil, het gloeidraadje in je e-sigaret. Dit gloeidraadje zet de stroom van de batterij om in warmte om de vloeistof te verdampen. Er zijn vele verschillende smaken beschikbaar voor je e-liquid, al zal dit in de nabije toekomst gaan veranderen. Er komt namelijk een verbod op fruitige smaken omdat deze te aantrekkelijk zouden zijn voor met name jongeren. 

 

Verhouding PG en VG

De beleving van de e-sigaret wordt voornamelijk bepaald door het ratio PG en VG. PG is een stofje dat ervoor zorgt dat je een kriebel in je keel voelt en dat u de smaak goed proeft. Het is wel goed om te weten dat de e-liquids een verschillende verhouding VG en PG hebben.

 

Smaken

Er zijn dus nu nog veel verschillende smaken voor de e-sigaretten. De populairste smaak is nog altijd de tabakssmaak, maar daarna zijn de fruitsmaken het populairst. Je kunt de smaken onderverdelen in de volgende categorieën:

  • Basissmaak 

  • Mentholsmaak

  • Dessertsmaak

  • Fruitsmaak 

  • Dranksmaak

 

Meer weten over e-liquids?

Je weet nu al een stuk meer over e-liquids, maar het kan toch zijn dat je nog wat vragen hebt, of meer wil weten over de verschillende mogelijkheden. Kijk dan eens op de website van bijvoorbeeld Smokesmarter. In deze webshop vind je allerlei verschillende smaken en je kunt er ook terecht met al je vragen over e-liquids en e-sigaretten in het algemeen. 

 

https://www.smokesmarter.nl/