Bas-Kappers
Image default
Beauty en verzorging

Opleiding Kapper volgen en zo snel mogelijk aan de slag

Wil je kapper worden? Dan heb je toch echt een opleiding nodig. Zonder opleiding kan je namelijk niet aan de slag als kapper. Het is wel fijn als je zo snel mogelijk aan de slag kan, het is dus zaak om snel met je nieuwe opleiding voor kapper te beginnen. Niet alle opleidingen tot kapper duren jaren, er bestaan ook opleiding tot kapper die je binnen 10 maanden kunt afronden. In die 10 maanden leer je alles wat nodig is om als een goede kapper aan de slag te kunnen in een kapsalon. 

Wat wordt je allemaal geleerd?

Een opleiding tot kapper leert je niet alleen hoe je de haren van mannen en vrouwen moet knippen, maar ook hoe je moet masseren, drogen, verven, highlights moet zetten et cetera. Een opleiding tot kapper geeft je een breed werkveld. Je kunt op verschillende plekken aan de slag waar je jouw droom tot kapper kunt waarmaken. Een opleiding tot kapper geeft je de mogelijkheid om je creativiteit te uiten en adviezen te geven aan mensen ten opzichte van de huidige trends op het gebied van haren en coupes. Doordat de trends en de klanten met de dag, week of maand veranderen, heb je nooit een dag waarop je je hoeft te vervelen. Het kappersvak is erg divers en daarom kiezen veel mensen om een opleiding tot kapper te volgen. 

Eigen zaak

Naast dat je wordt uitgelegd hoe je moet knippen, drogen, kleuren enzovoorts, word je ook geleerd hoe je aan de slag moet gaan als je een eigen zaak wil openen. In de opleiding kapper word je uiteraard ook geleerd hoe je aan de slag moet bij een kapperszaak en je in een loondienst werkverband komt te werken. Al met al, met een opleiding kapper word je compleet klaargestoomd om aan de slag te gaan in het werkveld op welk gebied dan ook. Naast dat je goed je werk moet kunnen uitvoeren, ben je als kapper ook iemand die sociaal moet zijn naar de klanten toe. Ook dit leer je tijdens de opleiding kapper.