Bas-Kappers
Image default
Bedrijven

Etherische oliën

Afhankelijk van de aard van het product en het gewenste effect, kun je etherische oliën op verschillende manieren gebruiken. Sommige oliën zijn sterk in huidverzorging, andere oliën hebben een fijn effect op de luchtwegen of zijn juist weer toevoegen aan onze voeding. Etherische olien brengen dus vele voordelen met zich mee voor onze gezondheid.

 

Wat is een etherische olie?

Een etherische olie is een vluchtige olie. Dit betekent dat de olie vervliegt in de lucht. De geur komt tot zijn recht omdat deze oliën snel verdampen. Etherische oliën worden gewonnen uit plantaardig materiaal en door destillatie of koude persing hebben ze elk een andere samenstelling.

 

Het gebruik

Etherische oliën worden op verschillende manieren gebruikt. Dit komt omdat elke soort een andere samenstelling heeft. Je kan de olie als verstuiving gebruiken. Het verstuiven van de olie zorgt ervoor dat de geur vrij komt en mensen hiervan kunnen genieten. Ook zorgt het voor een betere ademhaling en helpt bij ontspanning. De tweede mogelijkheid is dat u de olie gebruikt bij het baden. Het zorgt er dan voor dat de huid en de luchtwegen beter gaan functioneren. Het zorgt ook voor een therapeutische werking.

 

Massage

U kan ook de olie gebruiken bij een massage. De vloeistof kan namelijk snel en effectief worden opgenomen door de verschillende lagen huid. Door de krachtige en sterke stoffen worden er ook plantaardige oliën aan toegevoegd zodat het beter aangebracht kan worden op de huid. De olie kan ook gebruikt worden in de keuken, ze zorgen voor een verrassende smaak en vooral voor een sterke geur in het gerecht. Als laatste kan de olie ook gebruikt worden bij oraal gebruik. Hierbij moet de olie wel gemengd worden met wat suiker of honing. Al met al is het product dus op verschillende manieren te gebruiken en hierdoor dus een standaardproduct wat in ieder huis staat!

Gerelateerde artikelen

Strategische keuzes in theorie en in de praktijk

Website laten maken in Utrecht

Slimme lampen en Domotica? Je kunt het met een gerust hart overlaten aan Led Online