Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

De ultieme begrippenlijst voor krulliefhebbers

Als je gezegend bent met een bos krullen, weet je dat het verzorgen ervan soms voelt als het leren van een nieuwe taal. Er zijn zoveel termen en producten die je moet kennen om je krullen op hun best te krijgen. Daarom hebben we een ultieme begrippenlijst samengesteld voor krulliefhebbers. Zo kun je met vertrouwen navigeren door de wereld van krullenverzorging.

Krultypes en patronen

Elke krul is uniek, maar er zijn enkele veelgebruikte termen om de verschillende soorten krullen te beschrijven

– Type 2 Golvend haar, variërend van losse S-vormige golven 2A tot meer gedefinieerde golven 2B en strakke golven met een beetje krul 2C.
– Type 3 Krullend haar, van losse krullen 3A tot strakke krullen met veel volume 3B en zeer strakke, compacte krullen 3C.
– Type 4 Kinky haar, met strakke krullen 4A, z-vormige krullen 4B en kinks en coils zonder gedefinieerde krulpatroon 4C.

Verzorging en styling

– Co-washing Het wassen van je haar met conditioner in plaats van shampoo om je krullen gehydrateerd te houden.
– Plopping Een techniek waarbij je je natte krullen in een katoenen T-shirt of microvezelhanddoek wikkelt om frizz te verminderen en de kruldefinitie te verbeteren.
– Diffuser Een opzetstuk voor je föhn dat de lucht gelijkmatig verspreidt om je krullen te drogen zonder ze uit elkaar te blazen.
– Pineappling Je haar in een losse knot bovenop je hoofd binden om je krullen ’s nachts te beschermen en de volgende dag meer volume te geven.

Producten en ingrediënten

– Sulfaten Reinigingsmiddelen die vaak in shampoos worden gevonden en die natuurlijke oliën kunnen strippen, waardoor krullen droog en pluizig worden.
– Siliconen Ingrediënten die een gladde laag rond het haar vormen, maar kunnen leiden tot build-up en het verminderen van vochtabsorptie.
– Parabenen Conserveermiddelen die in veel haarproducten worden gebruikt, maar die sommige mensen liever vermijden vanwege gezondheidszorgen.

Het geheim voor perfecte krullen

Nu je de basisbegrippen kent, is het tijd om het geheim voor perfecte krullen te ontdekken de juiste krullen crème. Een goed product kan het verschil maken tussen pluizige krullen en krullen die de hele dag door gedefinieerd en gehydrateerd blijven.

Een voorbeeld van zo’n product is de krullen crème van Curls Control, die je kunt vinden via de link. Deze crème is speciaal ontworpen om je krullen te voeden en te definiëren zonder ze te verzwaren. Het is de perfecte aanvulling op je krullenverzorgingsroutine.

Met deze begrippenlijst en de juiste producten, zoals een kwalitatieve krullen crème, ben je goed op weg om je krullen te laten stralen. Vergeet niet dat het verzorgen van krullen een persoonlijke reis is. Wat voor de ene krul werkt, werkt misschien niet voor de andere. Experimenteer, wees geduldig en geniet van je unieke krullenpracht!

https://www.curlscontrol.nl/