Bas-Kappers
Image default
Entertainment

Waar komt een babyshower vandaan?

De oorsprong van de babyshower is niet volledig duidelijk, maar het wordt over het algemeen geloofd dat het gebruik is ontstaan in de Verenigde Staten in de late 19e eeuw of vroege 20e eeuw. Het concept is geëvolueerd tot wat we vandaag kennen als een feest ter ere van een aanstaande moeder en haar baby.

Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de babyshower:

  1. Traditionele theorie: Sommige historici geloven dat de babyshower zijn oorsprong vindt in oude gebruiken waarbij vrouwen samenkwamen om steun te bieden aan een aanstaande moeder en om haar te helpen bij de voorbereidingen op de komst van de baby. Dit zou vergelijkbaar zijn met de traditie van ‘kraambezoeken’ in andere culturen.

  2. Theorie van geschenken: Een andere theorie suggereert dat de babyshower is ontstaan als een manier om de financiële last van het ouderschap te verlichten door vrienden en familie bijeen te brengen om geschenken te geven aan de aanstaande ouders.

  3. Historische context: In de 19e eeuw werd het krijgen van een baby beschouwd als een belangrijke gebeurtenis, vooral voor vrouwen. Het idee van een feest ter ere van de aanstaande moeder kan zijn voortgekomen uit de groeiende nadruk op het belang van moederschap in de Victoriaanse tijd in de Verenigde Staten.

Hoewel de exacte oorsprong onzeker blijft, is de babyshower uitgegroeid tot een populaire traditie in veel delen van de wereld, waarbij vrienden en familie samenkomen om de aanstaande moeder te vieren en haar te voorzien van liefde, steun en geschenken ter voorbereiding op de komst van de baby.

Hieruit is te halen dat het niet geheel duidelijk is waar een babyshower oorspronkelijk vandaan komt, echter weten we wel dat het een super leuk feestje kan zijn waar je als aanstaande moeder lekker verwent word. Dit kun je leuk doen door een leuk babyshower pakket samen te stellen met leuke babyshower invulkaarten

https://babyshowersss.nl