Bas-Kappers
Image default
Beauty en verzorging

Microdermabrasie hoe werkt het


Hoewel er tal van producten zijn die u in uw huidverzorgingsroutine kunt opnemen om een ​​zo strakke en stralend mogelijke huid te krijgen, is er soms een krachtiger hulpmiddel nodig om het echt te verjongen. Dan kun je je wenden tot microdermabrasie. Deze behandeling omvat wel wat gepeel en getrek aan de huid, maar de voordelen van microdermabrasie maken het uiteindelijk de moeite waard.

Wat is microdermabrasie?

Huidspecialisten definiëren microdermabrasie als “een minimaal invasieve procedure waarbij een licht schurend instrument over de huid wrijft”. Er wordt een soort mechanische peeling gebruikt die de dode huid en onzuiverheden opzuigt. ‘Als je het woord uit elkaar houdt, betekent micro klein; derm is een afkorting voor dermis en betekent huid; en schuren betekent het wegschrapen’, zegt ze. “Dus als je het in elkaar zet, betekent dit letterlijk het proces waarbij je instrumenten gebruikt om microscopisch kleine schaafwonden in de huid te creëren om de dikkere bovenlaag van de huid te verwijderen.” Hoe werkt het? De procedure zelf is vrij eenvoudig. “Eerst wordt de huid gereinigd. De machine gebruikt een zachte vaccuum om kristallen langs de huid te begeleiden, en door zachte horizontale en verticale vegen van het handstuk wrijven de kristallen over de epidermale laag van de huid en exfoliëren de dode huidcellen. Vervolgens worden de kristallen voorzichtig met een borstel of warme handdoek van het gezicht afgeveegd. De meeste microdermabrasie-apparaten kristallen of diamanten gebruiken om dode huidcellen te verwijderen, terwijl anderen een vacuüm gebruiken om het weg te zuigen. Het is ook een dure behenadeling. Gemiddeld kost een behandeling tussen de € 50 en €150 per behandeling, afhankelijk van of het wordt gecombineerd met een peeling, inweken of behandeling daarna. Het heeft het voordeel van beperkte uitvaltijd en risico. Het kan helpen om je huid tijdelijk een gezonde boost te geven. Het kan ook donkere vlekken en fijne lijntjes verbeteren. Het is belangrijk om te weten dat de resultaten heel subtiel zijn en vaak meerdere of aanvullende behandelingen vereisen. Elk huidtype kan baat hebben bij microdermabrasie. Voor mensen die vatbaar zijn voor acne, kan microdermabrasie worden gebruikt in combinatie met peelings en medische extracties. Als dat eenmaal is behandeld, kunnen ze retinoïden gebruiken.

Voordelen  van microdermabrasie:

1. Gladheid.

2. Helderdere teint.

3. Verminderd uiterlijk van fijne lijntjes.

4. Egale huidskleur.

5. Verminderdering van donkere vlekken.

6. Schone poriën.

 

Bijwerkingen

Een van de beste onderdelen van microdermabrasie is dat de bijwerkingen minimaal zijn.

De meeste mensen kunnen wat roodheid kort na de behandeling ervaren maar dit zal binnen een paar uur verbeteren. Als uw behandelspecialist tijdens de behandeling diep in de huid doordringt, dan kan een wat branderig of stekend gevoel ervaren worden, maar dat is slechts tijdelijk. Het gebruik van retinoïden, zuren of peelingen dient te worden vermeden in combinatie met een behandeling met microdermabrasie, omdat dit roodheid zal veroorzaken. Het moet met zachte kracht worden gedaan, nooit op een droge, dunne of gevoelige huid. Er wordt aanbevolen dat het gebruik van retinoïdebehandelingen twee weken voor en na de behandeling te stoppen. Ook wrodt geadviseerd dat als u actieve acne heeft of als u de neiging heeft om gemakkelijk littekens te nemen als voorzorgsmaatregel de behandeling niet of zeer licht te ondergaan. Nu je alles weet wat je moet weten over microdermabrasie, kun je er ook voor kiezen om jezelf te behandelen met microdermabrasie. Dit kan door een microdermabrasie apparaat kopen van IcandoBeauty. Met 1 of 2 behandelingen heeft u dit apparaat al terugverdiend. Op de website van Icandobeauty kunt u meer beauty tools vinden voor het verkrijgen van een prachtige huid, door u zelf. U kunt bijvoorbeeld met het IcandoHydra toestel een Hydrafacial aqua peeling bij u zelf uitvoeren, voor de prijs 2 behandelingen, maar dan het hele jaar.

https://icandobeauty.nl/