Bas-Kappers
Image default
Aanbiedingen

Je conditie verbeteren? Dat doe je zo!

Over het algemeen zeggen we niets vreemds als we spreken over de slechte invloed van de coronaperiode op onder andere onze conditie. De sportscholen zaten dicht en de echte teamsporten konden ook voor een lange tijd niet doorgaan. Toch wordt het zo langzamerhand wel weer tijd om wat te gaan doen met jouw conditie. Deze kun je heel snel en gemakkelijk weer op peil krijgen, je moet alleen even weten hoe. Gelukkig is er deze blog. Hier lees je uitgebreid hoe jij binnen no time weer kunt rennen of fietsen zoals je altijd deed.

Krachttraining of cardio?

Voor de mensen die naar de sportschool gaan of gingen, weten precies waar we het over hebben als we zeggen dat er een verschil zit in de conditie die bij krachttraining komt kijken en de conditie die bij cardio komt kijken. Om snel weer zoveel te kunnen hardlopen en fietsen, raden we je aan om je vooral bezig te houden met cardio, maar wanneer je binnenkort liever wat meer gewichten door het plafond heen gooit, is het beter om je hierop te focussen. Zolang jij gewoon bezig bent en zo langzamerhand weer went aan het feit dat je wat aan het sporten bent, is het eigenlijk allang goed!

Je conditie verbeteren vanuit huis, hoe doe je dat?

Om je conditie te verbeteren vanuit huis, moet je natuurlijk ook allereerst het onderscheid maken tussen de conditie die bij kracht komt kijken en de conditie die bij uithoudingsvermogen komt kijken. Voor die tweede raden we je vooral aan om een voetbal trainingsladder aan te schaffen. Op deze manier krijg je gemakkelijk en snel jouw conditie weer helemaal op peil. Maak twee à drie keer per dag gebruik van deze ladder en je gaat vanzelf merken dat jouw conditie snel weer wordt wat het voorheen was! 

 

https://www.soccerconcepts.nl/nl/