Bas-Kappers
Image default
Woning en Tuin

Jaloezieën en rolgordijnen

Tijdens een verhuizing, verbouwing of het opnieuw inrichten van je woning. Kom je met het aanpassen van je raamdecoratie al ene heel eind. Je raamdecoratie heeft namelijk een grote invloed op de sfeer en stijl in huis. Naast dat raamdecoratie handig is voor je privacy en lichtinval kun je er dus ook de interieurstijl mee beïnvloeden. Het kiezen van de juiste raamdecoratie is niet altijd even makkelijk. Daarom is het handig om je eerst even te verdiepen in de verschillende soorten raambekleding. 

 

Drie soorten jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die eenvoudig zijn te kantelen. Met jaloezieën krijg je veel vrijheid in het bepalen van je lichtinval en privacy, daarnaast zijn het echte sfeermakers in huis en tijdloze raamdecoratie. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende varianten. Deze bestaan uit diverse materialen, van hout, aluminium en pvc. 

 

Houten jaloezieën geven je woning een stoere en natuurlijke uitstraling. Ze worden gemaakt van bamboe of lindehout wat zorgt voor stevige en sterke kwaliteit. Houten jaloezieën zijn eenvoudig te kantelen en komen veel voor in de woonkamer of op kantoor. Ze geven een rustige sfeer aan een interieur en worden geleverd met een mooi afgewerkt profiel.

Aluminium jaloezieën zijn ideaal voor het weren van fel zonlicht, ze hebben een luxe en moderne stijl waardoor ze erg populair zijn in nieuwe en strakke interieurstijlen. De lamelbreedtes zijn 25 of 50 mm. Een groot voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze vochtbestendig zijn en daarom handig voor in de keuken of badkamer. 

Pvc jaloezieën zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig, waar deze zich in onderscheiden is dat je er een houtnerf aan toe kan laten voegen. Hierdoor heb je een pvc jaloezie met de uitstraling van hout maar de eigenschappen van pvc. 

 

Rolgordijnen voor iedere ruimte

Rolgordijnen zijn erg diverse raamdecoratie met verschillende eigenschappen. Net zoals jaloezieën zijn deze beschikbaar in drie verschillende transparanties. Verduisterende rolgordijnen komen meestal voor in de slaapkamer. Je kunt hier niet doorheen kijken en deze laten geen licht door. Door de verduisterende stof kun je genieten van een goede nacht zonder gestoord te worden door de vroege ochtendzon die je kamer binnen schijnt. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn de perfecte raamdecoratie voor je privacy en lichtinval. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te ijken, maar laten wel genoeg licht door. Juist aan de straatkant komen lichtdoorlatende rolgordijnen voor zodat er geen nieuwsgierige voorbijgangers je woning in kunnen kijken. 

Wil je juist graag veel licht in huis houden en van je uitzicht kunnen genieten, dan zijn transparante rolgordijnen ideaal. Je kijkt namelijk door deze stof heen waardoor je eenvoudig naar buiten kunt kijken. De stof filtert wel alle felle zonnestralen die naar binnen schijnen wat zorgt voor een warme en gezellige sfeer in huis.