Bas-Kappers
Image default
Winkelen

De akoestiek in huis verbeteren: dit kun je doen

Een groot huis is natuurlijk heerlijk, maar grote ruimtes veroorzaken soms een akelige galm. Het geluid heeft in een grote ruimte vrij spel. Galm is niet alleen lelijk en ongezellig, maar kan ook zorgen voor verminderde concentratie en hoofdpijn. Muziek klinkt soms niet goed en je kunt elkaar minder goed verstaan. Allemaal erg vervelend, maar gelukkig is er iets aan te doen. Wil jij de akoestiek bij jou in huis verbeteren en de galm verminderen? In dit artikel delen we een aantal tips.

Akoestische wandpanelen

Er bestaan verschillende websites waar je akoestische wandpanelen kunt kopen, die de galm in jouw huis aanzienlijk kunnen verminderen. Lelijk? Helemaal niet! Kijk bijvoorbeeld eens naar de akoestische wandpanelen van Akupanel Outlet. De houten varianten zijn ontzettend stijlvol en geven echt wat extra’s aan je interieur. 

Indelen

Wil jij het geluid minder de gelegenheid geven om te weerkaatsen in een grote ruimte? Deel grote ruimtes dan zo veel mogelijk in kleinere hoekjes. Hier hoef je echt geen enorme verbouwing voor te ondergaan. Het kan bijvoorbeeld al helpen om de ruimte in te delen met een kamerscherm of bijvoorbeeld een grote kast te gebruiken als room divider. Dat staat ook nog eens gezellig, omdat een te grote woonkamer vaak ook erg leeg, ongezellig en onpersoonlijk aan kan voelen.

Fluffy stoffen

Zachte en bij voorkeur ook fluffy stoffen kunnen de akoestiek bij jou in huis verbeteren, omdat het geluid tegen dergelijke stoffen niet kan weerkaatsen. Hoe meer textuur deze stof heeft, hoe beter. Denk hierbij aan een lekker dik en zacht hoogpolig vloerkleed op de grond, kussens en dekentjes op de bank of een lekker schapenvachtje. Ook een mooi Perzisch tapijt aan de muur kan een hoop verschil maken. Maak het dus lekker zacht bij jou in huis. Dat verbetert niet alleen de akoestiek, maar is ook nog eens heel erg gezellig.

Verspreid je meubels

Hoe meer spullen er in de ruimte staan, hoe minder kans het geluid krijgt om te weerkaatsen. Hiervoor hoef je echt niet de halve woonboulevard leeg te kopen, het kan al een heleboel helpen als jij je meubels iets gelijkmatiger over de ruimte verdeelt.