Bas-Kappers
Image default
Beauty en verzorging

Alles over de verzorging van een baard

Een baard is tegenwoordig helemaal in. Iedereen wil er eentje, maar niet iedereen realiseert zich dat een baard verzorging nodig heeft. Als je geen baardstoppels wilt of last van je baard wilt krijgen, dan is het belangrijk om deze regelmatig te scheren en/of verzorgen met baardolie of baardwax. In dit artikel vertellen we je alles over de verzorging van een baard!

Hoe verzorg je een baard?

Als je een baard hebt, is het belangrijk om je huid goed te reinigen. was je gezicht elke dag met een milde zeep of cleanser en maak je baard regelmatig schoon met shampoo. Gebruik ook conditioner in je baard om de haren zacht en glanzend te maken. Borstel of kam je baard dagelijks om onzuiverheden te verwijderen en knopen te voorkomen.

Trim regelmatig je baardharen om gespleten haarpunten te voorkomen. Je kunt dit het beste doen wanneer je baard droog is, zodat je precies weet hoeveel haar je er af moet knippen. Gebruik een baardtrimmer of scheermes om je baard in model te brengen en maak deze scherp genoeg om irritatie van de huid te voorkomen.

Baardolie of baardwax kan helpen bij het verzorgen van een baard en het voorkomen van baardstoppels. Olie hydrateert de huid onder je baard en gaat dode huidcellen tegen. Wax geeft je baard structuur en maakt het gemakkelijker om in model te brengen. Gebruik een kleine hoeveelheid van het product en wrijf dit goed door je baard tot aan de haarwortels.

Waarom baard verzorgen?

Een baard heeft verzorging nodig, net als je hoofdhaar. Als je geen baardstoppels of irritatie van de huid wilt, was dan dagelijks of om de twee dagen je baard met shampoo en borstel of kam hem dagelijks. Trim regelmatig je baardharen en gebruik baardolie of baardwax om je baard in model te brengen en gezond te houden.

Zo zie je maar, een baard verzorging is niet zo moeilijk als het lijkt! Als je deze tips opvolgt, zal je baard er gezond en verzorgd uitzien. Koop je verzorgingsproducten bij Barbaric!