Bas-Kappers
Image default
Gezondheid

Aanpasbare snurkbeugel: tandarts of webshop?

De snurkbeugel is het effectiefste, niet-ingrijpende, anti snurkmiddel dat er bestaat: maar liefst 90% van de snurkers heeft er baat bij. Het gaat hierbij om een aanpasbare snurkbeugel, ofwel een beugel die is aangepast op je gebit. Het is daarom niet gek dat veel snurkers een snurkbeugel willen aanschaffen. Wat is de beste keus: een aanpasbare snurkbeugel van de tandarts of van een webshop? Lees het hieronder.

Snurkbeugel van de tandarts

Een mogelijkheid die je bij de aanschaf van een snurkbeugel hebt is hem op maat te laten maken bij de tandarts. De tandarts maakt de beugel pas op je gebit. Het nadeel van behandeling van een tandarts is dat de procedure erg prijzig is. Er zit een wettelijke prijs op het aanmeten van een snurkbeugel. in 2019 is deze prijs €286,56. 

Dit is exclusief de kosten van de consulten en kaakfoto’s. Soms worden er ook extra techniekkosten berekend. Meestal zit er één standaard nacontrole bij inbegrepen, alle extra controles kosten €28,66). Helaas wordt een snurkbeugel alleen vergoed als door een specialist is vastgesteld dat je kampt met slaapapneu (ademstilstanden).

Bovendien is het een tijdrovende procedure.

Snurkbeugel online bestellen

De twee optie die je hebt is het aanschaffen van een snurkbeugel is een beugel online bij een webshop te bestellen. Het grote voordeel van deze methode is dat je dit zo duur komt maken als je zelf wilt. Er zijn al snurkbeugels verkrijgbaar vanaf een paar tientjes, maar ook die meer dan honderd (of meer) euro kosten. Aan jou de keus.

De beugels zullen in de basis echter dezelfde werking hebben. Het is met name belangrijk om op de volgende zaken te letten:

1. Betrouwbare webshop

Kies voor een webshop die betrouwbaar is. Kijk bijvoorbeeld of de betreffende winkel is aangesloten bij een keurmerk.

2. Op maat

Let goed op of de beugel inderdaad op maat te maken is.

3. Reviews

Kijk goed of de betreffende webshop echte klantreviews van bestaande klanten heeft, en niet slechts een handjevol.

4. Proefperiode

Dit is een hele belangrijke: kijk goed of je bij de webshop die je op het oog hebt een proefperiode (niet goed, geld terug garantie) hebt. Hierbij kun je de beugel een week of soms langer uitproberen. Als de beugel bij jou niet werkt, krijg je je geld terug.

Conclusie

Voor welke optie jij gaat, is iets dat je aan de hand van bovenstaande argumenten goed moet afwegen. Wij raden aan te kiezen voor een snurkbeugel van een betrouwbare webshop die tevens een proefperiode biedt. Hierdoor loop je nooit risico en kun je altijd nog kiezen voor de tandarts mocht je hier behoefte aan hebben. De aanpasbare snurkbeugel van Mr. Anti Snurk kost slechts €27,95 en dit bedrijf geeft je een proefperiode van 7 dagen.