Bas-Kappers
Image default
Haartransplantatie

Tips voor de tondeuse

Als je het zat bent om continu naar de kapper te gaan voor een fris kapsel kun je er ook voor kiezen om zelf je haar te doen met een tondeuse. Het is niet alleen een stuk goedkoper maar je het kan het ook vaker door waardoor je er altijd goed uitziet!

Vermijd tondeuses met een kabel

De eerste tip die we je mee willen geven is: zorg dat je geen tondeuse gebruikt met een kabel. Een draadloze tondeuse zorgt ervoor dat je makkelijkere bewegingen kunt maken en daarnaast kun je het altijd en overal gebruiken zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Scheer waar je het makkelijk kunt opruimen

Als je de tondeuse over je haar heen gaat halen is het belangrijk om dit te doen op een plaats waar je de haren eenvoudig kunt opruimen. De badkamer is een goede optie want deze beschikt in de meeste gevallen over tegels. Ruimtes met bijvoorbeeld een laminaat vloer is ook goed. Met een bezem veeg je dan zo alles bij elkaar.

Zorg voor een tweede spiegel

Als je zelf aan de slag gaat met de tondeuse is het ook aan te raden om een spiegel te hebben zodat je de achterkant goed kunt zien. Zo kun je alles zelf goed bijwerken en hoef je niet om hulp te vragen. Dat gezegd hebbende is het een feit dat de achterkant best lastig is en je beter door een ander kan laten doen. Vraag het aan je partner, vriend of een familielid.

Verschillende lengtestanden

Bij het aanschaffen van een nieuwe tondeuse is het belangrijk dat je er eentje koopt die beschikt over verschillende lengtestanden. Zo kun je ervoor zorgen dat je haar overal net zo lang is en je er perfect bij loopt! Tevens is het ook handig als je je haar een keer wat langer- of korter wilt.

Scheren tegen de groeirichting in.

Om er voor te zorgen dat alle haren dezelfde lengte krijgen moet je je haar scheren tegen de groeirichting in. Als je het eigenwijs andersom gaat doen ben je veel langer bezig om het mooi gelijk te krijgen.