Bas-Kappers
Image default
Winkelen

Soorten radiatoren voor thuis

In de winter heb je zeker een verwarming in huis nodig. Als u echter in een koudere ruimte in huis verblijft of in de zomer wat handdoeken wilt drogen zonder dat u uw hele verwarmingssysteem hoeft aan te zetten, is een brandstof radiator het beste type voor u. Laten we eens kijken naar een aantal verschillende soorten radiatoren.

Dual Fuel radiatoren

Deze radiatoren werken op uw standaard verwarmingssysteem, maar hebben ook een elektrisch verwarmingselement. Dit betekent dat wanneer je een cv-installatie aan hebt staan, de dual fuel radiator hierop zal draaien. Staat uw verwarmingssysteem dan uit, maar wilt u toch de radiator gebruiken, dan hoeft u alleen maar het elektrische element aan te zetten. Het meest voorkomende gebruik van radiatoren met dubbele brandstof is eigenlijk in de handdoekrekken in de badkamer. Interessant is dat je net als alle andere radiatoren online een handdoekradiator kunt kopen. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd in delen van uw huis die mogelijk een verwarmings boost nodig hebben wanneer uw centrale verwarming uit staat. Het is altijd handig om een handdoekradiator kopen te overwegen.

Horizontale en verticale radiatoren

Horizontale radiatoren zijn het meest voorkomende type radiator in veel huizen. Ze zijn breder dan lang en vanwege hun populariteit zijn ze verkrijgbaar in een groot aantal verschillende afwerkingen en maten. Horizontale radiatoren worden meestal onder ramen geplaatst, omdat dit een ruimte is die meestal niet wordt gebruikt. terwijl verticale radiatoren langer zijn dan breed en, zoals de naam al doet vermoeden, verticaal uitstrekken van de vloer tot het plafond. Deze radiatoren zijn ideaal voor iedereen die weinig ruimte in huis heeft, omdat ze dankzij hun verticale vorm dezelfde warmteafgifte kunnen weergeven als een horizontale stijl, maar met een kleinere voetafdruk. Ze zijn niet alleen handig voor het ontwerpen van de indeling van uw huis, ze kunnen ook van vitaal belang worden voor de stijl.

Een designer radiator

Deze zijn gemaakt om een ​​integraal onderdeel van uw interieurontwerp te worden, in plaats van op de achtergrond te verdwijnen. Spiegel radiatoren worden steeds populairder. Deze zijn voorzien van een spiegel die is ingebouwd in de standaard radiator vorm, wat kan helpen om uw kamer extra ruimte te geven. Er is ook een selectie radiatoren met moderne rondingen, ideaal als u afstand wilt nemen van de standaard radiator vorm.