Bas-kappers
8 nov
2019

Linkbuilding is een belangrijk onderwerp in zoekmachineoptimalisatie.

Category:Marketing

Wie zich bezighoudt met SEO, wordt altijd geconfronteerd met de uitdrukking “u heeft backlinks nodig om op uw website te komen”. Dat klinkt eenvoudiger dan gedaan. Nieuwe pagina’s hebben tijd nodig om bekend te worden. Als je goede inhoud schrijft, linken veel lezers automatisch naar de respectieve berichten. Dus de linkbuilding bouwt langzaam op. In dit artikel geef ik een paar tips die organische linkbuilding bevorderen en absoluut een goede start vormen voor de backlink-generatie. 

Organische linkbuilding – wat zou dat moeten zijn? Permalink 
Organische links zijn natuurlijk gemaakte links die de webmasterrichtlijnen van Google, Bing en Co. niet schenden. Deze omvatten persberichten, links van uw eigen netwerk, links van online communities, verwijzingslinks of sponsorlinks. In het ideale geval wordt u niet alleen gekoppeld vanuit een van de hier genoemde gebieden, maar krijgt u backlinks van elk gebied. In de volgende sectie schrijf ik iets voor elk van de hier genoemde links, zodat u een overzicht krijgt van wat mogelijk is. Allereerst: geen van de hier genoemde mogelijkheden voor organische linkbuilding biedt echt snelle resultaten, kost tijd en soms geld. 

Meer informatie 

Organische links via persberichtenPermalink 
Er zijn een groot aantal persportals op internet die dagelijks tientallen rapporten uit alle sectoren en industrieën publiceren. Als u iets interessants, nieuws of bijzonders te melden heeft, is een persbericht over enkele van deze portals de moeite waard. Iedereen die zelf persberichten durft te publiceren, moet eerst onderzoeken welke persportals geschikt zijn. Vaak wordt er in Google Nieuws gekeken om te zien welke portals daar vaak nieuws weergeven. Als u een journalist in dienst neemt bij de persdienst, zorgt deze meestal ook voor de publicatie in de juiste kanalen. Welke vooraf kan en moet worden afgesproken zodat de relevante doelgroep wordt bereikt. Persdiensten zijn tegenwoordig niet echt duur omdat de concurrentie enorm is. Daarom moet u een dergelijke service overwegen, vooral als u niet veel schrijfvaardigheden hebt en tijd wilt besparen. Als u gespecialiseerd bent in een lokale dienst, loont het om op lokale kranten te wijzen. Ook daar zijn redacteuren dagelijks op zoek naar evenementen uit de omgeving. Als je geluk hebt, springt er een rapport in de plaatselijke krant uit. 

https://duitsewebsite.nl/

Archieven